ATP
4 υποψήφιοι για το Νο.1 στη Μελβούρνη: Όλα τα σενάρια

 
4 υποψήφιοι για το Νο.1 στη Μελβούρνη: Όλα τα σενάρια
© Tennis Australia
tn team Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 21:52

Τέσσερις πιθανές εναλλακτικές υπάρχουν για το Νο.1 μετά την Αυστραλία, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι και πάλι στο κάδρο. Διαβάστε αναλυτικά τα σενάρια.

Το φετινό Australian Open αναμένεται συναρπαστικό και για έναν επιπλέον λόγο, αφού οι πιθανότητες να αλλάξει ξανά χέρια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, είναι αρκετά υψηλές.

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για να βρίσκονται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την Αυστραλία, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, οι οποίοι είναι συγκεκριμένα οι: Carlos Alcaraz, Casper Ruud, Στέφανος Τσιτσιπάς και Novak Djokovic.

Ο Carlos Alcaraz, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο Νο.1, θυμίζουμε πως δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open και αυτό δυσκολεύει πολύ τα πράγματα για εκείνον. Θα χρειαστεί να μην πετύχει κανείς από τους Ruud, Τσιτσιπά και Djokovic τα παρακάτω σενάρια, προκειμένου ο 19χρονος Ισπανός να διατηρηθεί στην κορυφή μετά και το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

O Casper Ruud δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς στο Australian Open και θα γίνει το νέο Νο.1, αν φτάσει στον τελικό και δεν βρίσκεται εκεί ο Τσιτσιπάς. Αν το ζευγάρι του τελικού είναι Ruud και Τσιτσιπάς, τότε ο νικητής θα είναι το νέο Νο.1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να υπερασπιστεί 720 βαθμούς από την περσινή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά και γι' αυτό - παρότι υπολείπεται μόλις 5 βαθμών του Ruud - θα γίνει το νέο Νο.1 μόνο αν κατακτήσει το Australian Open.

Ο Novak Djokovic δεν υπερασπίζεται βαθμούς, αφού πέρσι δεν του είχε επιτραπεί να αγωνιστεί στο Australian Open. Χάρη σ' αυτό το γεγονός, παρότι βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τους Ruud και Τσιτσιπά, κρατάει και αυτός την τύχη στα χέρια του, αφού αν κατακτήσει τον τίτλο θα επιστρέψει στο Νο.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots