ATP
Κι επίσημα Νο.1 ο Alcaraz, εκτός Top 10 o Nadal

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 10:20

O Carlos Alcaraz επέστρεψε και επίσημα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, όπου για να παραμείνει θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο και στο Μαϊάμι. Eπέστρεψε στο Top 5 ο Daniil Medvedev, για πρώτη φορά εκτός Top 10 μετά από 18 χρόνια ο Rafael Nadal! Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Indian Wells.

O μεγάλος πρωταγωνιστής του Indian Wells, Carlos Alcaraz, επέστρεψε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σήμερα, όπου πέρασε 20 εβδομάδες στην πρώτη του θητεία, μετά την κατάκτηση του US Open.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος θα μείνει για τις επόμενες 2 εβδομάδες στην κορυφή, θα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο και στο Μαϊάμι, για να διατηρηθεί στην 1η θέση. Διαφορετικά, ο μεγάλος απόντας του Μαϊάμι, Novak Djokovic, θα περάσει ξανά στην κορυφή.

Στο Νο.3 διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν του στοίχισε ο πρόωρος αποκλεισμός από το Indian Wells, ενώ στο Νο.4 παρέμεινε ο Casper Ruud.

O Daniil Medvedev, που έφτασε τις 19 διαδοχικές νίκες με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Indian Wells, κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Top 5, ενώ στο Νο.6 επέστρεψε ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε 4 θέσεις και ισοφάρισε το career high του.

Σταθεροί έμειναν οι Andrey Rublev και Holger Rune, στο Νο.7 και στο Νο.8 αντίστοιχα, ενώ στο Νο.9 ανέβηκε ο Hubert Hurkacz, που κέρδισε 2 θέσεις. Το Top 10 συμπληρώνει ο Taylor Fritz, που έχασε τους βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Indian Wells και έχασε 5 θέσεις, υποχωρώντας από το Νο.5 στο Νο.10.

Ο Jannik Sinner κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11, ενώ ο Rafael Nadal έχασε 4 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.13 του κόσμου, βγαίνοντας για 1η φορά εκτός Top 10 μετά από την πρώτη του είσοδο εκεί, στις 25 Απριλίου του 2005, και μετά από 912 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής!

Ένας άλλος Ισπανός, ο Alejandro Davidovich Fokina, έκανε νέο career high καθώς κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25. Ο Jack Draper κέρδισε 13 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.43 του κόσμου, ενώ ο Mikael Ymer βελτίωσε ξανά το career high του, ανεβαίνοντας 4 θέσεις, στο Νο.57.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots