ATP
Στο Νο.122 του κόσμου στα διπλά ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.122 του κόσμου στα διπλά ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 - 12:41

Μια νέα σημαντική άνοδο σημείωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που πλησίασε ακόμα περισσότερο στο Top 100, ενώ πέρασε στο Νο.1 της χώρας μας στα διπλά.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι για 1η φορά στο Νο.1 της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ των διπλών, αφού κέρδισε 9 ακόμα θέσεις σήμερα και σκαρφάλωσε στο Νο.122.

Τις προηγούμενες δυο εβδομάδες - που δεν ανανεώθηκε η κατάταξη εξαιτίας του Indian Wells - ο 22χρονος Έλληνας τενίστας κατέκτησε το Challenger της Αττάλειας και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο Challenger του Σέκεσφεχερβαρ, μαζί με τον Σουηδό Filip Bergevi.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 180 βαθμούς αυτή την εβδομάδα κι έτσι υποχώρησε στο Νο.158 της παγκόσμιας κατάταξης, 32 θέσεις χαμηλότερα. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε μια θέση στο Νο.205 του κόσμου, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.258.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Στα μονά προφανώς κορυφαίος Έλληνας είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 του κόσμου.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που είναι στο Νο.2 της χώρας μας, έχασε 2 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.580, ενώ 16 θέσεις έχασε ο Μιχάλης Περβολαράκης, που έπεσε στο Νο.607.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots