ATP
Με Gasquet στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

 
Richard Gasquet
Richard Gasquet © Corinne Dubreuil/OPEN 13
tn team Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 1:14

Τον πολύ έμπειρο Richard Gasquet θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Μαϊάμι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 36χρονος Γάλλος τενίστας, Νο.40 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε στον 1ο γύρο του Miami Open τον Christopher O'Connell με 6-4, 3-6, 6-1 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο, όπου περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, πέρασε απευθείας με bye στον 2ο γύρο του τουρνουά και θα κάνει την πρεμιέρα του το Σάββατο κόντρα στον Gasquet.

Θα είναι η 3η φορά που θα τον αντιμετωπίσει στο tour, με τις δυο πρώτες αναμετρήσεις τους να έγιναν αμφότερες πριν 5 χρόνια, το 2018. Ο Στεφ είχε κερδίσει την πρώτη, στην Ντόχα του Κατάρ με 2-0 σετ, ενώ ο Gasquet είχε πάρει τη ρεβάνς λίγους μήνες μετά, για τα προημιτελικά του 's-Hertogenbosch στο γρασίδι, όπου είχε επικρατήσει μετά από δυο tie-break.

Ο Gasquet πάντως κάνει καλή σεζόν και μάλιστα την είχε ανοίξει με τον τίτλο στο 250άρι του Ώκλαντ, όπου είχε κερδίσει τον Cameron Norrie στον τελικό. Στο Indian Wells έχασε στον 2ο γύρο πριν δυο εβδομάδες, σε ένα κλειστό παιχνίδι με τον Jannik Sinner.

Σήμερα ήταν καλύτερος στο αποφασιστικό 3ο σετ από τον O'Connell, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό, κάνοντας ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, αφού κέρδισε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 3-0. Έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, κάνοντας και δεύτερο break στο 6ο game για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 7ο game, έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots