ATP
Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 21:10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε εύκολο μεσημέρι απέναντι στον Cristian Garin, τον "λύγισε" όμως στα 3 σετ και επέστρεψε στις επιτυχίες, για να προκριθεί ταυτόχρονα στους "16" καλύτερους του Miami Open.

Μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά μιας δύσκολης μονομαχίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει τον Cristian Garin με 6-3, 4-6, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο τoυ Miami Open.

Ουσιαστικά ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου στο τουρνουά, αφού μετά το bye για τον 2ο γύρο πέρασε με walkover τον Richard Gasquet κι έτσι δεν είχε αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν περισσότερο από 2 εβδομάδες πριν, στο Indian Wells, όπου δεν είχε ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό στον ώμο του και ηττήθηκε από τον Jordan Thompson.

 

Σήμερα ήταν εμφανώς σε καλύτερη κατάσταση, είχε όμως μια δύσκολη αποστολή, απέναντι στον Garin, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Μαϊάμι και χρειάστηκε να κερδίσει 4 παιχνίδια για να μπει στη φάση των "32".

Ο Χιλιανός έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, τελειώνοντας το ματς με 33 winners και 25 αβίαστα λάθη, όμως καλό αγώνα έκανε και ο Στέφανος, που είχε 30 winners και 21 αβίαστα λάθη, μένοντας ψύχραιμος στα πιο κρίσιμα σημεία του αποφασιστικού σετ.

 

Πιο αναλυτικά, παρά το δυνατό ξεκίνημα που έκανε, αφού κέρδισε τα 3 τελευταία games του 1ου σετ και το κατέκτησε με 6-3, ο Στέφανος μπήκε σε περιπέτειες, με τον Garin να ανεβαίνει στο 2ο σετ.

Αρχικά ο Χιλιανός είχε χάσει τριπλή ευκαιρία να κάνει το break στο 0-1, 0-40, τελικά όμως είχε νέα τριπλή ευκαιρία στο ακόμα πιο καθοριστικό 10ο game, στο 4-5, 0-40, για να κάνει τελικά το break και να πάρει το σετ. 

 

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ βγήκε και από μια πολύ δύσκολη θέση, επιστρέφοντας από το 15-40, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί. Ήταν μπροστά χάρη στο σερβίς του μέχρι και το 4-3 ο Garin, όμως ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ, κατ' επέκταση και στο τουρνουά, αφού έκανε το αποφασιστικό break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4. Χωρίς ίχνος πίεσης, έκλεισε το ματς στο σερβίς του, ολοκληρώνοντας τη δύσκολη αποστολή του λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση 2ης ώρας αγώνα.

 

Ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Garin, σε ισάριθμες συναντήσεις. Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, βελτίωσε το ρεκόρ του στο 2023 στο 14-3 νίκες και προκρίθηκε στους "16" του Μαϊάμι για 4η διαδοχική χρονιά.

Εκεί δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει τον ημιφιναλίστ του Australian Open και του US Open, Karen Khachanov, που λίγο νωρίτερα κέρδισε τον Jiri Lehecka με 6-2, 6-4, κάνοντας ένα φανταστικό ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ στην επαγγελματική του καριέρα από τον Khachanov, έχοντας κερδίσει και τις 6 αναμετρήσεις που έχουν δώσει για το tour. Η τελευταία ήταν σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του Ρώσου, με τον Στεφ να τον κερδίζει με 3-1 σετ για τα ημιτελικά του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots