ATP
Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Monte-Carlo

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 - 18:14

Στο ίδιο μισό του ταμπλό με τους Casper Ruud και Andrey Rublev κληρώθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Monte-Carlo, όπου θα διεκδικήσει την ερχόμενη εβδομάδα τον 3ο διαδοχικό του τίτλο. Αναλυτικά η κλήρωση.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση του Monte-Carlo Masters, με τον υπερασπιστή του τίτλου Στέφανο Τσιτσιπά, που βοήθησε και στη διεξαγωγή της, να είναι στο Νο.2 του ταμπλό.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να συναντηθεί πριν από τον τελικό με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic.

Ο Στέφανος θα αγωνιστεί απευθείας στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Benjamin Bonzi και Bernabe Zapata Miralles.

Στον 3ο γύρο έχει μια πιθανή αναμέτρηση με τον πολύ επικίνδυνο Borna Coric, από τον οποίο έχει ηττηθεί 3 φορές σε 5 αναμετρήσεις.

Στα προημιτελικά, ο Στεφ διασταυρώνεται με τους Taylor Fritz και Frances Tiafoe, ενώ στα ημιτελικά έχει πιθανούς αντιπάλους τους Andrey Rublev και Casper Ruud.

Η διαδρομή του Τσιτσιπά:

1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Bonzi/Zapata Miralles
3ος γύρος: Coric
Προημιτελικά: Fritz/Tiafoe
Ημιτελικά: Rublev/Ruud
Τελικός: Djokovic/Medvedev/Rune

Στο κάτω μισό του ταμπλό, ο Rublev έχει πιθανό αντίπαλο τον ημιφιναλίστ του Australian Open και του Μαϊάμι, Karen Khachanov, στη φάση των "16", ενώ ο Ruud τον Alex De Minaur. Ο Αυστραλός θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Andy Murray.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό, ξεχωρίζει φυσικά το όνομα του Novak Djokovic, που θα επιστρέψει στη δράση μετά από σχεδόν 2 μήνες. Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Brandon Nakashima και Mackenzie McDonald.

Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Lorenzo Musetti, που θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον Miomir Kecmanovic, ενώ στα προημιτελικά ο Nole έχει πιθανούς αντιπάλους τους Hubert Hurkacz και Jannik Sinner και στα ημιτελικά τους Daniil Medvedev και Holger Rune.

Η διαδρομή του Djokovic:

1ος γύρος: bye
2ος γύρος: Nakashima/McDonald
3ος γύρος: Musetti/Kecmanovic
Προημιτελικά: Sinner/Hurkacz
Ημιτελικά: Medvedev/Zverev/Rune
Τελικός: Τσιτσιπάς/Ruud/Rublev

Ο Medvedev διασταυρώνεται με τον Alexander Zverev στη φάση των "16", ενώ ο Rune με τον Norrie. Σ' αυτό το κομμάτι του ταμπλό βρίσκεται και ο Matteo Berrettini, που θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Maxime Cressy και ο νικητής θα αντιμετωπίσει είτε τον Norrie, είτε τον Francisco Cerundolo.

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Djokovic - Sinner [7]
[3] Medvedev - Rune [6]
[5] Rublev - Ruud [4]
[8] Fritz - Tsitsipas [2]

Αναλυτικά το ταμπλό του Monte-Carlo Masters:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots