ATP
Συνεχίζουν την παράδοση στο Monte-Carlo Πέτρος και Στέφανος! (vid)

 
Συνεχίζουν την παράδοση στο Monte-Carlo Πέτρος και Στέφανος! (vid)
tn team Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 17:33

Για 3η διαδοχική χρονιά, Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα στο Monte-Carlo, βγάζοντας μάλιστα νοκ άουτ δυο πολύ καλούς παίκτες, τους Grigor Dimitrov και Hubert Hurkacz.

Μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά αγώνα, οι αδερφοί Τσιτσιπά έριξαν στο "καναβάτσο" τους Dimitrov και Hurkacz, τους οποίους κέρδισαν με 7-6 (3), 6-7 (4), 10-5.

Για 3η διαδοχική χρονιά πέτυχαν νίκη στο 1000άρι του Monte-Carlo οι αδερφοί Τσιτσιπά, οι οποίοι είχαν πετύχει την πρώτη τους νίκη γενικά σε ένα Masters στο Μονακό το 2021, ενώ στον 2ο γύρο προκρίθηκαν και το 2022.

Τώρα θα αναζητήσουν την πρώτη τους πρόκριση στα προημιτελικά του Monte-Carlo, αντιμετωπίζοντας στον επόμενο αγώνα τους, τους Νο.3 στο ταμπλό, Marcelo Arevalo και Jean-Julian Rojer.

Ήταν ένα πολύ καλό ματς από τους αδερφούς Τσιτσιπά, που ήταν η καλύτερη ομάδα στο tie-break του 1ου σετ, όπου κανένα από τα δυο ζευγάρια δεν είχε απειλήσει για break. Οι δυο Έλληνες τενίστες επιβλήθηκαν με 7-3 στο tie-break κι έτσι πήραν το προβάδισμα.

Στη συνέχεια έκαναν και το πρώτο break στην αναμέτρηση, για να προηγηθούν με 3-0 στο 2ο σετ και να "αγκαλιάσουν" την πρόκριση. Οι Dimitrov και Hurkacz κατάφεραν να πάρουν τα 6 από τα 8 επόμενα games και όχι μόνο επανήλθαν στο παιχνίδι, αλλά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν και το σετ στο σερβίς του Dimitrov στο 6-5.

Οι αδερφοί Τσιτσιπά αντιστάθηκαν και έκαναν το break (6-6), αλλά στο tie-break τελικά οι Dimitrov και Hurkacz επικράτησαν με 7-4, για να κλείσουν το 2ο σετ.

Το match tie-break ωστόσο ήταν πολύ διαφορετικό, με τον Πέτρο και τον Στέφανο να παίρνουν από νωρίς ένα προβάδισμα με 3-1, το οποίο και δεν έχασαν ποτέ. Μάλιστα έκαναν και δεύτερο mini-break για το 8-5 και χωρίς να χάσουν ούτε ένα πόντο στα σερβίς του, ολοκλήρωσαν το tie-break με 10-5 και τη μεγάλη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots