ATP
Έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό οι αδερφοί Τσιτσιπά

 
Έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό οι αδερφοί Τσιτσιπά
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 16:52

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλησίασαν σε μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters, όμως παρά το καλό ξεκίνημα στο match tie-break με τους Νο.3 του ταμπλό, Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer, δεν πανηγύρισαν τελικά την πρώτη τους πρόκριση σε έναν Mastes 1000 προημιτελικό.

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς "άγγιξαν" μια σπουδαία ανατροπή εις βάρος των Arevalo και Rojer, καθώς προηγήθηκαν με 4-0 και double mini-break στο match tie-break, όμως στη συνέχεια ήταν σα να έσβησε ο διακόπτης και το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7 (5), 10-5, κερδίζοντας τους 10 από τους 11 τελευταίους πόντους του ματς.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά, που τη Δευτέρα έβγαλαν εκτός ταμπλό τους Grigor Dimitrov και Hubert Hurkacz, αναζητούσαν σήμερα μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη, που θα τους έβαζε για 1η φορά σε έναν προημιτελικό Masters 1000 ως ζευγάρι.

Ο Στέφανος έχει παίξει σε άλλους 4 προημιτελικούς σε Masters, αφού είχε φτάσει ως τον τελικό του Μαϊάμι και τα ημιτελικά της Μαδρίτης το 2019 με τον Wesley Koolhof, ενώ το 2022 έπαιξε στα προημιτελικά του Indian Wells με τον Feliciano Lopez και ήταν ημιφιναλίστ στο Σινσινάτι μαζί με τον Holger Rune, αυτό που δεν έχει καταφέρει όμως ακόμα είναι να φτάσει σε έναν προημιτελικό μαζί με τον αδερφό του, φτάνοντας κάθε φορά ολοένα και πιο κοντά.

Οι Arevalo και Rojer, που έκαναν αυτό τα δυο mini-breaks στο σερβίς του Πέτρου στο 1-4 του match tie-break και αυτό άλλαξε όλο το παιχνίδι, θα παίξουν στα προημιτελικά του Monte-Carlo απέναντι στους Γερμανούς Kevin Krawietz και Tim Puetz.

Για τον Στέφανο το τουρνουά βεβαίως συνεχίζεται, αφού αύριο θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Jarry για μια θέση στην 8άδα του μονού, όπου είναι ο υπερασπιστής του τίτλου από το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots