ATP
O Fritz "εκθρόνισε" τον Τσιτσιπά από το Monte-Carlo (vids)

 
O Fritz "εκθρόνισε" τον Τσιτσιπά από το Monte-Carlo (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 15:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε τα πολλά λάθη του και είχε γενικά μια κακή μέρα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την 1η του ήττα στο Monte-Carlo από το 2019 και να μείνει εκτός ημιτελικών στο Monte-Carlo Masters.

Μια κακή εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά και μια καλή του Taylor Fritz, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος ενός όμορφου και εντυπωσιακού σερί του 24χρονου Έλληνα τενίστα στο Μονακό, όπου γνώρισε την πρώτη του ήττα από το 2019 και μετά από 12 διαδοχικές επιτυχίες και 2 συνεχόμενους τίτλους στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν.

Σήμερα ο δις υπερασπιστής του τίτλου δεν είχε σε καθόλου καλή μέρα το forehand του και το πλήρωσε, με τον Fritz να πετυχαίνει μια εντυπωσιακή νίκη με 6-2, 6-4 σε 70 μόλις λεπτά, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Με πολλά λάθη άνοιξε το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς και ο Fritz το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο έπακρο, κάνοντας δυο γρήγορα breaks για να πάρει το προβάδισμα με 4-0 στο 1ο σετ. Χωρίς να κινδυνέψει καθόλου στο σερβίς του, όπου έχασε μάλιστα 2 πόντους σε ολόκληρο το σετ, ο Αμερικανός έφτασε εύκολα στο 6-2 και πήρε σε μισή ώρα προβάδισμα με σετ.

 
 
 
 

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ανταγωνιστικός, ούτε σ' αυτό όμως μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Fritz στην πρώτη δύσκολη στιγμή που είχε στο σερβίς του, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-30 και να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 4ο game.

Στο 7ο game έκανε το break o Αμερικανός, αλλά ο Τσιτσιπάς έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια για 1η φορά στο παιχνίδι στο επόμενο game, παίζοντας επιθετικά και παίρνοντας πίσω το break, για το 4-4.

Στο αμέσως επόμενο game όμως ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάλι αδυναμίες στο σερβίς του και πολλά λάθη στο forehand, με αποτέλεσμα ο Fritz να αποκτήσει νέο προβάδισμα με break, για το 5-4. Στη συνέχεια ο Αμερικανός σέρβιρε για το ματς και με ένα love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του, μόλις 70 λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

 
 

Ο Fritz κέρδισε για 1η φορά τον Τσιτσιπά στην 4η συνάντησή τους, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πως το έκανε στην 1η τους συνάντηση στο χώμα, μια επιφάνεια στην οποία συνήθως ο Στεφ είναι δυνατότερος.

Αυτό είναι το καλύτερο χωμάτινο τουρνουά στην καριέρα του Fritz, που συνολικά θα παίξει για 3η φορά σε ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης, μετά τα ημιτελικά του Indian Wells το 2021 και τη νίκη του στο ίδιο τουρνουά το 2022.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev για μια θέση στον τελικό, μετά και τη νίκη του Ρώσου νωρίτερα επί του Jan-Lennard Struff με 6-1, 7-6 (5). Θυμίζουμε πως ο Rublev έχει παίξει ήδη μια φορά στον τελικό του Monte-Carlo, το 2021.

Ο Τσιτσιπάς πλέον εστιάζει στη Βαρκελώνη, όπου θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην 70ή εκδοχή του ιστορικού 500αριού της Καταλονίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots