ATP
Η Σαουδική Αραβία διεκδικεί το Next Gen Finals

 
Η Σαουδική Αραβία διεκδικεί το Next Gen Finals
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 - 15:00

Η Σαουδική Αραβία είναι η πιθανότερη μελλοντική διοργανώτρια του Next Gen ATP Finals, συνεχίζοντας το άνοιγμά της προς το άθλημα του τένις.

Η Σαουδική Αραβία έδειξε τις προθέσεις της να ανοίξει την αγορά του τένις στη χώρα, με το πολύ δυνατό τουρνουά επίδειξης που διοργάνωσε στο Diriyah τον Δεκέμβριο του 2022.

Όπως δημοσίευσε η Telegraph, οι Σαουδάραβες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΤΡ, για τη διοργάνωση του Next Gen Finals.

Υποψήφια για τη διεξαγωγή του τουρνουά είναι η πόλη της Τζέντα και εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για το πρώτο επίσημο τουρνουά τένις που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Telegraph, η Τζέντα αυτή τη στιγμή είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τις άλλες υποψηφιότητες που έχουν καταχωρηθεί στην ΑΤΡ.

Η μεταφορά του Next Gen Finals και γενικά το άνοιγμα στη Σαουδική Αραβία σίγουρα είναι αμφιλεγόμενη, αφού η χώρα έχει μικρή παράδοση στο τένις, ενώ υπάρχουν και οι αντιδράσεις για το πολιτικό σκέλος, ωστόσο υπάρχουν αναμφίβολα και μεγάλα οφέλη, αφού είναι μια χώρα που δεν θα διστάσει να ρίξει σημαντικά κεφάλαια και να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή των αγώνων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots