ATP
O Struff έβγαλε νοκ-αουτ τον Τσιτσιπά στη Μαδρίτη (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς @Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 23:22

Ο Jan Lennard Struff εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε ευκαιρία που είχε και πέταξε έκτος ημιτελικών στη Μαδρίτη τον Στέφανο Τσιτσιπά, που πλήρωσε τις χαμένες του ευκαιρίες.

Αρκετά σταθερός και συγκεντρωμένος φάνηκε ο Jan Lennard Stuff απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Γερμανός είχε ελάχιστες ευκαιρίες αλλά κατάφερε να τις εκμεταλευτεί σχεδόν απόλυτα, κερδίζοντας τον Στέφανο με, 7-6 (5), 5-7, 6-3.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι το γεγονός πως ο Struff είχε μόλις ένα break point το οποίο ήταν και αυτό που έκανε τη διαφορά στο 3ο σετ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς είχε 10 break point από τα οποία μόλις ένα μεταφράστηκε σε break.

 

Ο Struff να θυμίσουμε πως έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά κατά το παρελθόν, στη μοναδική αναμέτρηση που έχουν δώσει στο χώμα. Αναφερόμαστε στο 2019 όταν ο Γερμανός κέρδισε τον Στέφανο στο τουρνουά της Βαρκελώνης με 2-1 σετ.

Πιο συγκεκριμένα στο αγωνιστικό κομμάτι, το 1ο σετ ήταν ισορροπημένο με τους 2 τενίστες να μην έχουν απώλειες στα σερβίς τους.

Το πιο κομβικό σημείο για τον Στέφανο ήταν το χαμένο Set Point στο 10ο game (5-5), ενώ νωρίτερα έχασε ακόμα 2 break point. Στη συνέχεια οι 2 τενίστες οδηγήθηκαν στο tie break.

Εκεί, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να πετύχει 1ος mini break, αλλά ο Struff με μια δυνατή αντεπίθεση, κατάφερε να πάρει σε πρώτη φάση το mini break πίσω και στη συνέχεια με 3 συνεχόμενους πόντους να κλείσει το σετ με 7-6 (5), σε 60 λεπτά ακριβώς.

Στο 2ο σετ και πάλι η κατάσταση κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος για τους 2 τενίστες, οι οποίοι ήταν αρκετά σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς.

Τη διαφορά την έκανε ο Στέφανος στο 11ο game, εκεί όπου εν τέλει κατάφερε να λυγίσει για 1η φορά - και μοναδικη στον αγώνα- το σερβίς του Γερμανού αντιπάλου και να πάρει το σετ με 7-5 στη συνέχεια.

 

Οι 2 τενίστες πέσανε στη μάχη στο καθοριστικό 3ο σετ, o Struff εκεί πίεσε περισσότερο, έδωσε στον εαυτό του για 1η φορά στον αγώνα break point στο 4o game (3-1), το οποίο το εκμεταλλεύτηκε, έκτοτε κατάφερε να αποκρούσει κάθε προσπάθεια του Τσιτσιπά και εν τέλει έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρα του, κλείνοντας το σετ και το ματς με 6-3.

 

12η νίκη για τον Struff με παίκτες εντός του Top10, που θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε ένα τόσο μεγάλο ημιτελικό.

Να θυμίσουμε πως η πορεία του Struff ξεκίνησε από τα προκριματικά, εκεί όπου στον αγώνα ένταξης στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε από τον Aslan Karatsev. Μετέπειτα αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό ως Lucky Loser παίρνοντας την θέση του Constant Lestienne.

Με τον Aslan Karatsev θα παίξει και πάλι αυτή την εβδομάδα, στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Madrid Open και για 3η συνολικά στην καριέρα του στο Ισπανικό Masters.

Το 2019 είχε φτάσει στον μεγάλο τελικό εκεί όπου ηττήθηκε από τον Novak Djokovic με 2-0.

Αυτή ήταν η 3η ήττα από τον Struff για τον Τσιτσιπά, σε 6 αγώνες, και η 2η στο χώμα, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Επόμενος σταθμός για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και Νο.5 του κόσμου Στέφανο Τσιτσιπά, θα είναι το Masters 1000 της Ρώμης την ερχόμενη εβδομάδα. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots