ATP
78 θέσεις ψηλότερα ο Σακελλαρίδης

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 - 13:44

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε 78 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σήμερα και πλησίασε στην πρώτη του είσοδο στο Top 500 της ΑΤΡ, σημειώνοντας διπλό career high.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, που εδώ και κάποιο καιρό έχει περάσει στο Νο.2 της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τους βαθμούς από την πολύ καλή πορεία που είχε μέχρι τον τελικό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Mataro, με αποτέλεσμα να κάνει άλμα 78 θέσεων και να βρεθεί στο Νο.513 της ΑΤΡ.

Παράλληλα, βελτίωσε το career high του και στο διπλό, όπου κέρδισε 54 θέσεις και έφτασε στο Νο.449 του κόσμου. Και στα διπλά είχε παίξει σε τελικό διοργάνωσης 25.000 δολαρίων, στο La Nucia της Ισπανίας, μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη Σακελλαρίδη.

Ο 17χρονος Δημήτρης βελτίωσε και αυτός το career high του, κερδίζοντας 83 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, για να βρεθεί στο Νο.509.

Στην κατάταξη των μονών, πάντα πρώτος είναι φυσικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που για μια ακόμα εβδομάδα διατηρήθηκε στο Νο.5 του κόσμου.

Στα διπλά, πρώτος είναι ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς, που σήμερα έχασε μια θέση, όμως παραμένει πολύ ψηλά, στο Νο.116 του κόσμου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.163, ενώ ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε στο Νο.213.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots