ATP
Επίσημα στο Νο.1 ο Alcaraz, μένει στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Επίσημα στο Νο.1 ο Alcaraz, μένει στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς
© Roland Garros / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 - 6:07

Ο Carlos Alcaraz έριξε ξανά από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τον Novak Djokovic, μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Queen's. Παραμένει στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Alcaraz κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Queen's, κερδίζοντας τον 1ο τίτλο του στο γρασίδι μόλις στο 3ο τουρνουά που έπαιξε σ' αυτή την επιφάνεια, με αποτέλεσμα να περάσει ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Είναι η 26η εβδομάδα του Ισπανού στο Νο.1 του κόσμου, με τον Djokovic να έχει προς το παρόν 389 εβδομάδες συνολική παραμονής - στο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών - και με βλέψεις να επιστρέψει στην κορυφή μετά το Wimbledon, αφού τον χωρίζουν μόλις 80 βαθμοί από τον Alcaraz.

Στο Νο.3 και αρκετά πίσω από τους δυο πρώτους βρίσκεται ο Daniil Medvedev, στο Νο.4 ο Casper Ruud και στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχασε 205 βαθμούς αυτή την εβδομάδα αλλά παρέμεινε κοντά στην 4άδα και μέσα στην 5άδα.

Ο Holger Rune διατηρήθηκε στο Νο.6 και ο Andrey Rublev στο Νο.7, ενώ ο Jannik Sinner κέρδισε μια θέση και επανήλθε στο Νο.8. Στο Νο.9 υποχώρησε ο Taylor Fritz, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Frances Tiafoe.

Στο Νο.15 για 1η φορά ανέβηκε ο Lorenzo Musetti, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο Alex De Minaur, που ανέβηκε στο Νο.16 και απέχει μια θέση από το career high του. 7 θέσεις κέρδισε ο Sebastian Korda, που ανέβηκε στο Νο.25, ενώ ο πρωταθλητής του Χάλε, Alexander Bublik, άφησε πίσω του 22 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.26 του κόσμου.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots