ATP
30ή εβδομάδα στο Νο.1 ο Alcaraz - στην 5άδα ο Τσιτσιπάς

 
30ή εβδομάδα στο Νο.1 ο Alcaraz - στην 5άδα ο Τσιτσιπάς
© AELTC / Joel Marklund
tn team Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 - 10:48

Ο Carlos Alcaraz συμπλήρωσε τις 30 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που δεν είχε μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα. Χωρίς αλλαγές το Top 10, κράτησε τη θέση του στην 5άδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Την 30ή του εβδομάδα παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε να μετράει σήμερα ο Carlos Alcaraz, που έφτασε κι επίσημα σ' αυτό το διόλου αμελητέο ορόσημο.

Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Ισπανός έγινε το νεότερο ever No.1 στην παγκόσμια κατάταξη τον περσινό Σεπτέμβριο, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά σ' αυτή τη θέση, μετά την κατάκτηση του US Open. Μετά το Australian Open, όπου δεν συμμετείχε, ο Novak Djokovic τον έριξε από την κορυφή, αλλά επέστρεψε και έκτοτε έχει περάσει άλλες 9 εβδομάδες εκεί - τις 5 τελευταίες συνεχόμενα.

Στο Νο.2 διατηρείται φυσικά ο Djokovic, αφού μαζί με τον Alcaraz έχουν "ξεφύγει" από τους υπόλοιπους. Σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 βαθμών, ακολουθεί στο Νο.3 ο Daniil Medvedev, ο οποίος με τη σειρά του έχει πάρει μια σημαντική διαφορά από το Νο.4 και τον Casper Ruud.

Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπολείπεται μόλις 55 βαθμών του Νορβηγού. Στο Νο.6 είναι ο Holger Rune, που και αυτός βρίσκεται πολύ κοντά στην 5άδα, ενώ στο Νο.7 είναι ο Andrey Rublev, που επίσης πλησίασε μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Bastad. Ο Jannik Sinner είναι στο Νο.8, ο Taylor Fritz στο Νο.9 και ο Frances Tiafoe συμπληρώνει την πρώτη 10άδα.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή γι' αυτή την εβδομάδα εντοπίζεται αρκετά χαμηλότερα, στο Νο.27 του κόσμου, όπου ανέβηκε ο Adrian Mannarino, κερδίζοντας 11 θέσεις. Ο 35χρονος Γάλλος κατέκτησε τον τίτλο στο Νιούπορτ και βρίσκεται μόλις 5 θέσεις μακριά από το προσωπικό του ρεκόρ (Νο.22).

Ο Pedro Cachin, που κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Gstaad της Ελβετίας, άφησε πίσω του 41 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.49, στην πρώτη του είσοδο στο Top 50. Νέο career high και για τον Sebastian Ofner λίγο πιο κάτω, με τον Αυστριακό να κερδίζει 6 θέσεις και να βρίσκεται το Νο.52.

Τέλος, 50 θέσεις κέρδισε ο 18χρονος Alex Michelsen, ο οποίος συμμετείχε στον πρώτο τελικό της καριέρας του, στο Νιούπορτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει 50 θέσεις και να βρεθεί από το Νο.190 στο Νο.140.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, πάντα στο Νο.2 είναι ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που παρέμεινε στο Νο.464 του κόσμου, που είναι και το career high του.

Στο Νο.880 βρίκεται ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που κέρδισε 3 θέσεις, ενώ στο Νο.990 είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Δημήτρης Αζωίδης, Μάρκος Καλοβελώνης και Γιάννης Ξυλάς.

Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς είναι στο Νο.1 της χώρας μας, με τον 22χρονο παίκτη να κερδίζει 5 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.113 του κόσμου. Θυμίζουμε πως το ατομικό του ρεκόρ είναι το Νο.108.

Ο αδερφός του, Στέφανος Τσιτσιπάς, βρίσκεται στο Νο.176, ενώ ο Περβολαράκης στο Νο.201. Τέλος, νέα career high στα διπλά σημείωσαν τα αδέρφια Σακελλαρίδη, που έπαιξαν σε 3 διαδοχικούς τελικούς σε 25άρια τουρνουά της ITF. O Στέφανος ανέβηκε στο Νο.388 του κόσμου (+27), ενώ ο Δημήτρης στο Νο.427 (+34).

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots