ATP
Ανέβηκε στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 - 11:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Los Cabos και επέστρεψε στην κορυφαία 4άδα της ΑΤΡ.

Μετά και τον θρίαμβό του στο Los Cabos, όπου κατέκτησε τον 10ο τίτλο της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στο Νο.5 τον Casper Ruud.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας μετράει πλέον 44 διαδοχικές εβδομάδες παρουσίας στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ βρίσκεται μόνο μια θέση χαμηλότερα από το career high του, το Νο.3.

Εκεί παρέμεινε ο Daniil Medvedev, ο οποίος έχει 1.270 βαθμούς περισσότερους από τον Στέφανο. Στις πρώτες δυο θέσεις και σε απόσταση ασφαλείας απ' όλους τους υπόλοιπους, είναι πάντα οι Carlos Alcaraz και Novak Djokovic, με τον Ισπανό να φτάνει τις 32 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1.

Ο πρωταθλητής της Ουάσινγκτον, Daniel Evans, κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.21 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high του.

Νέο προσωπικό ρεκόρ και για τον φιναλίστ της Ουάσινγκτον, Tallon Griekspoor, που άφησε πίσω του 11 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.26 του κόσμου.

Ο άλλος πρωταθλητής της περασμένης εβδομάδας, Sebastian Baez, ο οποίος κέρδισε το 250άρι του Kitzbuhel, "πέταξε" στο Νο.42 του κόσμου, 30 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, ο φιναλίστ της αυστριακής διοργάνωσης, Dominic Thiem, κέρδισε 26 θέσεις και επέστρεψε στο Top 100, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.90 του κόσμου.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots