ATP
Τσιτσιπάς: Έτσι θα μείνει στο Top 4

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 12:08

Μετά και τους αποκλεισμούς των Holger Rune, Casper Ruud και Jannik Sinner, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια για να είναι στην κορυφαία 4άδα στο US Open. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει, για να παραμείνει στο Νο.4 ο Έλληνας τενίστας.

Υπό άλλες συνθήκες ο Τσιτσιπάς θα είχε πολύ δύσκολη αποστολή για την παραμονή του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Σινσινάτι, τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί αρκετά.

Ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο.4 της κατάταξης αν πετύχει άλλες 2 νίκες στο Σινσινάτι, δηλαδή αν προκριθεί στα ημιτελικά. Αν ηττηθεί στα προημιτελικά θα χάσει 2 θέσεις και θα υποχωρήσει στο Νο.6, ενώ αν ηττηθεί στη φάση των "16" θα υποχωρήσει στο Νο.7.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς έχει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς στο Σινσινάτι, από την πορεία του μέχρι τον τελικό πέρσι. Όταν ξεκινούσε το τουρνουά δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια του, όμως επωφελείται από τους πρόωρους αποκλεισμούς των Holger Rune, Casper Ruud, Jannik Sinner και Andrey Rublev.

Όσο για το τι σημαίνει πορεία έως τα ημιτελικά για τον Τσιτσιπά; Απόψε ο Στεφ αντιμετωπίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας τον Hubert Hurkacz και αν τον κερδίσει θα παίξει με έναν εκ των Alexei Popyrin και Emil Ruusuvuori, για μια θέση στην 4άδα.

Έτσι θα εξασφαλίσει και την παραμονή του στο Νο.4 ενόψει του US Open, δηλαδή την αποφυγή των Carlos Alcaraz και Novak Djokovic έως τα ημιτελικά στην κλήρωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots