ATP
ATP Race: Προκρίθηκαν Alcaraz και Djokovic, στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Western & Southern Open
tn team Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 - 18:02

Με τους Carlos Alcaraz και Novak Djokovic να έχουν προκριθεί ήδη και μαθηματικά στο ATP Finals, οι Daniil Medvedev, Jannik Sinner και Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι οι τρεις παίκτες που έχουν σημαντικό προβάδισμα. Στην 8άδα μπήκε και ο Alexander Zverev, μετά την καλή του πορεία στο Σινσινάτι.

Ο Djokovic έγινε ο 2ος παίκτης που προκρίθηκε και μαθηματικά στο ATP Finals, από την περασμένη εβδομάδα στο Σινσινάτι. Είναι η 16η φορά που προκρίνεται στο τουρνουά ο Σέρβος, ο οποίος πέρσι κατέκτησε τον 6ο τίτλο του σ' αυτό.

O Alcaraz είχε προκριθεί από το Wimbledon στο ATP Finals, για 2η συνεχόμενη χρονιά, αν και θα είναι η 1η που θα αγωνιστεί, αφού πέρσι είχε χάσει το τουρνουά λόγω τραυματισμού. Ο Ισπανός παρέμεινε στο Νο.1 του Race παρά την ήττα του χθες στον τελικό του Σινσινάτι, έχοντας μια διαφορά 510 βαθμών από τον Djokovic.

Στο Νο.3 είναι ο Daniil Medvedev, που βρίσκεται πολύ πίσω από τους Alcaraz και Djokovic, αλλά με τη σειρά του έχει μια πολύ καλή διαφορά από τους υπόλοιπους και απ' ότι φαίνεται θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα προκριθεί.

Σημαντικό πλεονέκτημα φαίνεται να έχουν και οι Jannik Sinner και Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκονται στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα. Το Top 8 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev, Holger Rune και Alexander Zverev, με τον τελευταίο να μπαίνει στην 8άδα μετά και την καλή του πορεία στο Σινσινάτι.

To ATP Race to Turin, όπως διαμορφώθηκε σήμερα:

Αναλυτικά ολόκληρη η κατάταξη εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots