ATP
Μεγάλη νίκη και 1ος ημιτελικός για τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)

 
Μεγάλη νίκη και 1ος ημιτελικός για τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 14:46

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισαν τους Matwe Middelkoop και Andreas Mies, No.4 στο ταμπλό της Αμβέρσας, για να προκριθούν στον πρώτο τους κοινό ημιτελικό σε ATP διοργάνωση.

Κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση, οι αδερφοί Τσιτσιπά επιβλήθηκαν των Middelkoop και Mies με 7-5, 6-3, για να πάρουν μέσα σε 73 λεπτά την πρόκριση για τα ημιτελικά του European Open στην Αμβέρσα.

Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός για τα αδέρφια σε τουρνουά που αγωνίζονται μαζί, με τον Πέτρο να προκρίνεται στον 1ο ημιτελικό του γενικά σε ΑΤΡ διοργάνωση, επίδοση που αναμένεται να τον φέρει και για 1η φορά στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση οι δυο Έλληνες τενίστες, που δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τη γραμμή του σερβίς. Σε ένα κομβικό σημείο έκαναν δυο διαδοχικά break, στο τέλος του 1ου σετ και στο ξεκίνημα του 2ου, για να κερδίσουν 5 games στη σειρά και από το 5-5 να βρεθούν να προηγούνται με 7-5, 3-0.

Μ' αυτό το σερί καθάρισαν ουσιαστικά το ματς, αφού όπως δεν απειλήθηκαν πριν από αυτό στα σερβίς τους, έτσι δεν απειλήθηκαν και μετά, με εξαίρεση μόνο το 5ο game, που πήγε στην ισοπαλία και στο 40-40.

Τα αδέρφια κέρδισαν τον καθοριστικό επόμενο πόντο, έκαναν το 4-1 και με 2 love service games, ένα για τον Πέτρο και ένα για τον Στέφανο, έφτασαν σ' αυτό το 6-3 και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους σε 1 ώρα και 13 λεπτά αγώνα.

Στα ημιτελικά του διπλού, που θα γίνουν την Παρασκευή, οι Πέτρος και Στέφανος έχουν πιθανούς αντιπάλους τους Γερμανούς Kevin Krawietz και Tim Puetz, Νο.2 στο ταμπλό.

Οι δυο τελευταίοι ωστόσο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την πορεία τους, αφού θα παίξουν αργότερα σήμερα για τον 1ο γύρο με τους Romain Arneodo και Samuel Weissborn. Αν κερδίσουν, θα παίξουν αύριο στα προημιτελικά με τους Robin Haase και Philipp Oswald.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots