ATP
Πρεμιέρα εν μέσω ανησυχιών για Τσιτσιπά

 
Πρεμιέρα εν μέσω ανησυχιών για Τσιτσιπά
© Julien Crosnier/FFT
tn team Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 - 10:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals σήμερα το μεσημέρι, με αρκετές ανησυχίες να υπάρχουν γύρω από την κατάστασή του μετά και τις τελευταίες προπονήσεις. Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας.

Ο Τσιτσιπάς δεν ολοκλήρωσε τις δυο τελευταίες προπονήσεις του στο κεντρικό court του Pala Alpitour, με τον Alexander Zverev την Παρασκευή και με τον Carlos Alcaraz το Σάββατο, δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις.

Ταυτοχρόνως, είδαμε τον Hubert Hurkacz, που είναι πρώτος alternate του τουρνουά, να σπεύδει στο Τορίνο και να προπονείται για πρώτη φορά στο Pala Alpitour - εξέλιξη βεβαίως φυσιολογική, μιας και οι διοργανωτές οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρεμιέρα του Στέφανου στο φετινό ATP Finals αναμένεται εν μέσω αμφιβολιών και ανησυχιών, σήμερα το μεσημέρι, στις 15:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, στο επίσημο ντεμπούτο του 22χρονου Ιταλού, που έκανε μια φανταστική σεζόν και προκρίθηκε ως 4ος στο ATP Finals. Και μπορεί ο Στέφανος να προηγείται με 5-2 νίκες στο head-to-head του Sinner, όμως ο Ιταλός έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατός και στα indoor και μάλιστα κέρδισε τον Στέφανο σε ένα indoor τουρνουά στην τελευταία τους συνάντηση, στο Ρότερνταμ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην άλλη αναμέτρηση για τον "πράσινο" όμιλο (Green Group), το μεγάλο φαβορί, Novak Djokovic, θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune. Πρόκειται για τον 1ο και τον τελευταίο του τουρνουά βάσει Race, κάτι που δεν σημαίνει βεβαίως τίποτα, μιας και οι δυο τους έδωσαν έναν πολύ δυνατό και αμφίρροπο αγώνα πριν μια εβδομάδα στο Bercy.

Το παιχνίδι αυτό θα αρχίσει στις 22:00 το βράδυ, με τον Rune να μπαίνει με άλλον αέρα έχοντας στο πλευρό του και τον πρώην προπονητή του Nole τις τελευταίες εβδομάδες, Boris Becker, αλλά και χωρίς τίποτα να χάσει. Ο Djokovic από την πλευρά του παραμένει αήττητος μετά το Wimbledon και δείχνει (και) αυτή την περίοδο ο δυνατότερος όλων. Αν επιβεβαιώσει και σήμερα τα προγνωστικά, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (12/11):

Centre Court:
15:30 Jannik Sinner [4] v. Stefanos Tsitsipas [6] COSMOTE SPORT 6HD
22:00 Novak Djokovic [1] v. Holger Rune [8] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots