ATP
To Top 10 μετά το ATP Finals

 
To Top 10 μετά το ATP Finals
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 10:36

Έτσι διαμορφώθηκε το Top 10 μετά και το τέλος του ATP Finals, με τον Novak Djokovic να εξασφαλίζει μια διαφορά 2.390 βαθμών από τον Carlos Alcaraz και τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται στο Νο.6, παρά τον τραυματισμό του που τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει πρόωρα τη διοργάνωση.

Ο Djokovic ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ATP Finals, αφού μαζί με τον τίτλο εξασφάλισε και 1.300 βαθμούς, με τους οποίους έφτασε πάλι πολύ ψηλά, στους 11.245.

Όχι απλά θα τερματίσει για 8η φορά στην καριέρα του στο Νο.1 του κόσμου ο Σέρβος, αλλά θα το κάνει και με χαρακτηριστική άνεση, αφού η διαφορά του από τον δεύτερο Carlos Alcaraz είναι στους 2.390 βαθμούς. Αυτό σημαίνει, πως δεν μπορεί να απειληθεί από τον Ισπανό και από κανέναν άλλον έως το Australian Open, θα φτάσει δηλαδή τις 409 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1! Αυτή είναι η 400η εβδομάδα του Nole στο Νο.1, συμπληρώνοντας ένα σπουδαίο ορόσημο που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει, ούτε στην ΑΤΡ, ούτε στη WTA.

Ο Daniil Medvedev είναι στο Νο.3 του Year-end Ranking, ενώ ο Jannik Sinner στο Νο.4. Ο Ιταλός είχε μια φανταστική εβδομάδα στο Τορίνο και μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Djokovic στον τελικό, αύξησε όμως τη συγκομιδή του κατά 1.000 βαθμούς και πλέον απέχει 1.110 βαθμούς από το Top 3.

Στο Νο.5 έμεινε ο Andrey Rublev και στο Νο.6 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν άτυχος αφού τραυματίστηκε στη μέση του και πάνω που είχε βρει το παιχνίδι του δεν μπόρεσε να το εκτελέσει στο Τορίνο.

Πίσω του κράτησε τους Alexander Zverev στο Νο.7 και Holger Rune στο Νο.8, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τον τραυματισμό του Στέφανου αφού δεν προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ATP Finals κι έτσι δεν κέρδισαν θέσεις. Το Top 10 στο κλείσιμο της σεζόν συμπληρώνουν οι Hubert Hurkacz στο Νο.9 και Taylor Fritz στο Νο.10.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots