ATP
Τα δάκρυα του Johnson, που έχασε 7 m.p. στο τελευταίο ματς της καριέρας του (vid)

 
Τα δάκρυα του Johnson, που έχασε 7 m.p. στο τελευταίο ματς της καριέρας του (vid)
tn team Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 - 15:08

O Steve Johnson ολοκλήρωσε την καριέρα του με κάπως άδοξο τρόπο, καθώς έμεινε εκτός κυρίως ταμπλό στο Indian Wells χάνοντας 7 match points (!), αποχωρώντας με πολύ έντονα συναισθήματα από το court και με δάκρυα στα μάτια, μαζί με την οικογένειά του.

Μπορεί να ήταν για τα προκριματικά του Indian Wells, ήταν όμως ένα συναρπαστικό παιχνίδι για να ολοκληρώσει την καριέρα του ο 34χρονος Αμερικανός, ο οποίος πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελε στο τέλος.

Συγκεκριμένα, μετά από 3 ώρες μάχης σχεδόν, ο Johnson υπέστη την ήττα από τον επίσης Αμερικανό, Emilio Nava, με 6-7 (6), 7-6 (10), 6-4.

Ο Johnson κατάφερε να σβήσει τριπλό set point στο 3-6 του πρώτου tie-break και να το κερδίσει με 8-6, ενώ αργότερα προηγήθηκε με 5-2 στο 2ο σετ και είχε 7 χαμένες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς!

Το πρώτο χαμένο match point ήταν στο σερβίς του Nava στο 8ο game, όταν ο Johnson ήταν έναν πόντο μακριά από το 6-2! Στο επόμενο game σέρβιρε για την πρόκριση, αλλά παρότι προηγήθηκε με 5-3, 40-30 υπέστη το break και έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία.

Στο 10ο game, με το σερβίς να είναι ξανά στην πλευρά του Nava, o Johnson είχε διπλό match point στο 4-5, 15-40 και συνολικά 3 ευκαιρίες για να κλείσει το ματς σ' αυτό το game, ξανά όμως ο 22χρονος Αμερικανός βρήκε τρόπο να γλιτώσει τον αποκλεισμό και να κερδίσει το game, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Johnson είχε 2 νέες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη στο tie-break του 2ου σετ, όπου προηγήθηκε με 7-6 και με 10-9, αλλά τελικά ο Nava "επιβίωσε" ξανά, για να κερδίσει το tie-break στο 4ο δικό του set point για το 12-10!

Και το 3ο σετ ήταν γεμάτο, με τον Johnson να παραμένει ψύχραιμος μετά τη σωρεία χαμένων ευκαιριών, αλλά ο Nava έκανε το καθοριστικό break στο 10ο game και το κέρδισε με 6-4, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Indian Wells, o Nava θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη Αμερικανό, τον Denis Kudla.

Για τον Johnson αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της επαγγελματικής του καριέρας και σε μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή ο 34χρονος συγκινήθηκε, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο. Είχε πάντως κοντά του τους αγαπημένους του ανθρώπους, τη σύζυγό του και τις δυο κόρες του.

Ο Johnson ήταν ένας παίκτης που αναπτύχθηκε σε μεγάλη ηλικία, καθώς πέρασε ολόκληρο το στάδιο του κολεγιακού τένις και έγινε επαγγελματίας στα 22 του χρόνια.

Κατάφερε να κάνει μια πολύ αξιόλογη καριέρα, κατακτώντας 4 τίτλους στο ATP Tour, φτάνοντας μέχρι τους "16" στο Wimbledon το 2016 και έως το Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης την ίδια περίοδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots