ATP
Alcaraz: "Δεν καίγομαι για τους τίτλους, θέλω να διασκεδάζω στο court"

 
Alcaraz: "Δεν καίγομαι για τους τίτλους, θέλω να διασκεδάζω στο court"
tn team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 15:02

Ο Carlos Alcaraz ήταν πολύ χαρούμενος με τον τίτλο του Indian Wells, όχι επειδή ήταν ο πρώτος του μετά το Wimbledon, όπως σημείωσε, αλλά επειδή έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και απολαμβάνει το τένις του.

"Ποτέ δεν είναι εύκολο να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο, ειδικά όταν είναι σε ένα Masters. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έπαιξα καλό τένις σ' αυτό το τουρνουά. Έμαθα ότι μπορείς να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα που έχεις, χωρίς να έχει σημασία ποια είνα αυτά. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, έχεις μια καλή ομάδα γύρω σου και δουλεύεις σκληρά, μπορείς να πετύχεις τα πάντα! Αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα που πήρα σ' αυτό το τουρνουά", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου μετά τον θρίαμβό του στον τελικό του Indian Wells.

Ήταν ο πρώτος τίτλος του Ισπανού μετά από 8 μήνες περίπου, από το Wimbledon του 2023: "Είναι δύσκολο να εκφράσω πως νιώθω με λέξεις, γιατί ήταν μερικοί πολύ περίπλοκοι μήνες για μένα. Τους δυο τελευταίους μήνες προσπαθούσα να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Σημαίνει πολλά για μένα αυτός ο τίτλος, γιατί ξεπέρασα προβλήματα σωματικής φύσεως και προβλήματα που υπήρχαν στο κεφάλι μου. Γι' αυτό ήταν πολύ σημαντικός τίτλος, όχι επειδή δεν είχα κερδίσει άλλον μετά το Wimbledon. Αυτό δεν με απασχολούσε τόσο, δεν καίγομαι για το αν θα κερδίσω ή όχι τρόπαια. Θέλω να απολαμβάνω το τένις μου στο court, αυτό είναι το μόνο που μετράει. Γι' αυτό είμαι πραγματικά χαρούμενος, έχω ξαναβρεί τον εαυτό μου."

Για την περίοδο μετά το Wimbledon: "Μετά το Wimbledon ήταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδος. Δεν μπορούσα να βρω το στυλ μου, το παιχνίδι μου, αν και ακόμα κι έτσι πέρασα καλά στα τουρνουά της Αμερικής. Στο Πεκίνο και στη Σαγκάη ήταν επίσης αρκετά καλά. Δεν έπαιζα καλά, αλλά το διασκέδαζα. Η οικογένειά μου, η ομάδα μου, ο κόσμος που είναι κοντά μου, μου είπε ότι συνέβαινε αυτό, ότι δεν χαμογελούσα τόσο στο γήπεδο. Ήταν μπερδεμένο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots