ATP
Medvedev: "Θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε challenge και για 10 χτυπήματα πριν" (vids)

 
Medvedev: "Θα έπρεπε να μπορούμε να κάνουμε challenge και για 10 χτυπήματα πριν" (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 16:07

Ο Daniil Medvedev μίλησε για το τι θα ήθελε να αλλάξει στο τένις ώστε να "εκσυγχρονιστεί" και πρότεινε ένα πολύ επαναστατικό, αλλά και αμφιλεγόμενο κανονισμό για τα challenges.

Σε ένα από τα αρκετά ξεσπάσματα που είχε στον χθεσινό τελικό του Indian Wells με τον Carlos Alcaraz, στο tie-break του 1ου σετ συγκεκριμένα, ο Daniil Medvedev φώναξε πως "το τένις είναι σκ*τ* άθλημα". Αφορμή αποτέλεσε πως ζήτησε από τον διαιτητή να δει το hawk-eye, με την μπάλα του Alcaraz που βρήκε για λίγο τη γραμμή, αλλά εκείνος του το αρνήθηκε.

Αργότερα ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου γι' αυτή τη στιγμή και τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε: "Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν πολλά πράγματα στο τένις που έχουν μείνει απαρχαιωμένα. Για παράδειγμα, τώρα δεν έχουμε επόπτες γραμμών. Ξέρω πως η μπάλα ήταν μέσα, θέλω απλά να το δω και να μου το δείξεις γρήγορα. Μπορείς να μου το δείξεις ακόμα και από το ipad. Νομίζω ότι αυτό που έγινε ήταν ότι δεν μπορούσαν να το δείξουν επειδή είχε περάσει κάποια ώρα. Αλλά είμαστε στο 2024, στέλνουμε πυραύλους στο διάστημα!"

Κάτι ακόμα που έθιξε ο Ρώσος, είναι πως δεν θα έπρεπε η μπάλα να αλλάζει πορεία κάθε φορά που βρίσκει κάποια γραμμή σε hardcourt γήπεδα: "Είναι επίσης ανεξήγητο για μένα το ότι σε μια σκληρή επιφάνεια, η μπάλα ακουμπάει τη γραμμή και αναπηδάει διαφορετικά, όπως έγινε και στο 5-5 του tie-break. Απλά χρησιμοποιήστε την ίδια μπογιά που βάφτηκε και το υπόλοιπο γήπεδο!"

Επιστρέφοντας στο ζήτημα του να μπορει να δεις ένα call από το ξεκίνημα του πόντου, ο Medvedev έκανε και μια επαναστατική και σίγουρα αμφιλεγόμενη πρόταση, που θα επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν τους πόντους και στο τέλος να αποφασίζουν αν θα κάνουν challenge ή όχι, για οποιοδήποτε σημείο του πόντου.

"Για μένα ο σημαντικότερος κανονισμός στο τένις θα έπρεπε να έχει να κάνει με το πότε μπορείς να κάνεις challenge. Ας πούμε ότι κάνεις ένα δεύτερο σερβίς στη γραμμή, παίζεις το ράλι και το χάνεις. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να μπορείς να κάνεις challenge σ' αυτό το σερβίς, γιατί αν ήταν άουτ και ο διαιτητής δεν το είδε, ο πόντος δεν θα έπρεπε να είχε παιχτεί. Θα έπρεπε να μπορείς να πας 10 χτυπήματα πίσω και να ζητήσεις challenge για μια μπάλα και αν είναι μέσα τότε να χάσεις τον πόντο."

Σχετικά με το ξέσπασμα και τον χαρακτηρισμό πάντως, ο Medvedev αναγνωρίζει ότι ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής: "Υπάρχουν πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που με ενοχλούν στο τένις, αλλά σίγουρα υπερέβαλλα. Αγαπώ το τένις και θα συνεχίσω να παίζω, αλλά όταν δεν είσαι χαρούμενος λες χαζομάρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots