ATP
Με εμφατική νίκη επί Tiafoe στους "16" ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Με εμφατική νίκη επί Tiafoe στους "16" ο Τσιτσιπάς (vids)
© Abierto Mexicano
tennisnews team Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 21:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πολύ καλό ματς και εξουδετέρωσε τον Frances Tiafoe με 2-0 σετ μέσα σε 78 λεπτά, για να μπει στη φάση των "16" του Indian Wells.

Σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, ο Τσιτσιπάς ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του και δεν κινδύνεψε από τον Tiafoe, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 18 λεπτά.

Αξιοποιώντας την αστάθεια του Αμερικανού από τη γραμμή του σερβίς, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, σε 21 μόλις λεπτά!

 
 
 

Ο Tiafoe βρήκε ένα break και μείωσε σε 5-3, ενώ κατάφερε και να προηγηθεί με 15-30 στο επόμενο game. Πριν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται απειλητικά, ο Τσιτσιπάς με τη βοήθεια του σερβίς πήρε 3 πόντους στη σειρά και έκλεισε το 1ο σετ με 6-3.

Και στο 2ο σετ ο 25χρονος Έλληνας τενίστας πήρε από νωρίς τον έλεγχο, κάνοντας ένα break για να περάσει μπροστά με 2-1. Έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε έκτοτε, ένα στο 4ο game και άλλα 2 στο 8ο game, για να κρατήσει έως το τέλος το προβάδισμα και με ένα ακόμα break στο 9ο game να "σφραγίσει" τη νίκη του για το 6-3.

 
 

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στους "16" του Indian Wells o Τσιτσιπάς, μετά το 2021, όταν έκανε την καλύτερη πορεία του στην έρημο της Καλιφόρνιας φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Ο επόμενος αντίπαλός του θα γίνει γνωστός μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Andrey Rublev με τον Jiri Lehecka, που θα ξεκινήσει μετά τα μεσάνυκτα.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots