ATP
Νο.1 και μετά το US Open o Sinner

 
Νο.1 και μετά το US Open o Sinner
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 9:02

Με την είσοδό του στον τελικό του Σινσινάτι, ο Jannik Sinner εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ό,τι και αν συμβεί στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα του US Open λοιπόν, ο 22χρονος Ιταλός θα διατηρηθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά απ' αυτό το τουρνουά, που σημαίνει πως από τις 10 εβδομάδες που έχει σημερα, θα φτάσει τουλάχιστον στις 13 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της ΑΤΡ.

Δεδομένου δε, ότι μετά το US Open υπάρχουν το Davis Cup και το Laver Cup, ο Sinner δεν θα κινδυνέψει για τουλάχιστον 2 εβδομάδες ακόμα (15 στο σύνολο), δηλαδή μέχρι και τις 23 Σεπτμεμβρίου.

Με την πρόκρισή του στον τελικό του Cincinnati Open, o Sinner εξασφάλισε μια διαφορά 1.950 βαθμών από τον Novak Djokovic, που έχασε 1.000 βαθμούς με την απουσία του από το Σινσινάτι, καθώς και 2.050 βαθμών από τον Carlos Alcaraz.

Μπορεί μάλιστα αν κερδίσει τον τίτλο απόψε, να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά, στους 2.300 βαθμούς από τον Σέρβο και στους 2.400 από τον Ισπανό.

Ο Djokovic θα έχει να υπερασπιστεί το maximum και στο US Open, αφού ήταν ο πρωταθλητής πέρσι, δηλαδή 2.000 βαθμούς. Ο Alcaraz από την πλευρά του ήταν ημιφιναλίστ και θα έχει 720 βαθμούς να υπερασπιστεί, την ώρα που ο Sinner, ακόμα και αν δεν αγωνιστεί ή χάσει στον 1ο γύρο του US Open, θα έχει μόλις 200 βαθμούς να υπερασπιστεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots