ATP
Επέστρεψε στο Top 20 ο Tiafoe

 
Επέστρεψε στο Top 20 ο Tiafoe
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 16:00

O Frances Tiafoe επέστρεψε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και τη μεγάλη εβδομάδα που είχε στο Σινσινάτι. Χωρίς αλλαγές το Top 10, παρέμεινε στο Νο.11 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Tiafoe προκρίθηκε στον τελικό του Cincinnati Open και χάρη σ' αυτή τη μεγάλη εβδομάδα εξασφάλισε μια άνοδο 7 θέσεων σήμερα και την επιστροφή του στο Top 20 και στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο τελικός του Σινσινάτι θα γίνει απόψει, μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα, καθώς λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής σεζόν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα δυο Masters της Αμερικής πριν από το US Open ολοκληρώνονται Δευτέρα.

Στο Top 10 δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, αλλά υπήρξε μεγάλος κερδισμένος και αυτός δεν είναι άλλος από τον Jannik Sinner. Ο 23χρονος Ιταλός έφτασε τους 9.410 βαθμούς και μπορεί να πάει και στους 9.760 αν κερδίσει τον τελικό στο Σινσινάτι, με τον Novak Djokovic να έχει απώλεια 1.000 βαθμών και να πηγαίνει στους 7.460 και τον Carlos Alcaraz να μένει στο Νο.3, με 7.360 (έχασε 590 βαθμούς).

Ο Sinner εξασφάλισε την παραμονή του στην κορυφή και μετά το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, και θα μπει πρώτος στην τελική ευθεία για τη μάχη του Year-end No.1 - το αν θα έχει σημαντικό προβάδισμα ή όχι, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το US Open.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Alexander Zverev, που πλησίασε αρκετά τους Djokovic και Alcaraz, απέχοντας 425 βαθμούς από το Νο.2 και 325 από το Νο.3. Στο Νο.5 είναι ο Daniil Medvedev, στο Νο.6 ο Andrey Rublev, στο No.7 o Hubert Hurkacz, στο Νο.8 ο Casper Ruud, στο Νο.9 ο Grigor Dimitrov και στο Νο.10 ο Alex De Minaur.

Σταθερός και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έμεινε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο πρόωρος αποκλεισμός του στο Σινσινάτι του στέρησε την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top 10, ωστόσο ούτε μεγάλη μείωση είχε (40 βαθμούς), μένοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής, μόλις 10 βαθμούς μακριά από τον De Minaur.

Μια θέση κέρδισε ο Ben Shelton λίγο χαμηλότερα, που βελτίωσε το career high του στο Νο.13. Νέο career high έκανε και ο Jack Draper, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25.

Το προσωπικό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Nuno Borges, που κέρδισε 4 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.35 του κόσμου. Τέλος, νέο career high και για τον 19χρονο Alex Michelsen, που άφησε πίσω του 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.52.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots