ATP
Κέρδισε άλλες 141 θέσεις ο Θάνος

 
Κέρδισε άλλες 141 θέσεις ο Θάνος
tn team Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 17:12

Ο Αριστοτέλης Θάνος είχε μια ακόμα μεγάλη άνοδο 141 θέσεων, που τον έφερε πολύ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. 257 θέσεις κέρδισε τις 2 τελευταίες εβδομάδες ο Έλληνας τενίστας!

Μετά την άνοδο 116 θέσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Θάνος κέρδισε άλλες 141 θέσεις σήμερα, κι έτσι από το Νο.861 ανέβηκε στο Νο.720 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Σήμερα καταλογίστηκαν οι βαθμοί από τον 1ο κερδισμένο ITF τίτλο στο 15άρι του Kursumlijska Banja στη Σερβία πριν μια εβδομάδα για τον 23χρονο Έλληνα τενίστα, που πλησίασε σημαντικά στο Top 700 της ΑΤΡ χωρίς να παίζει μόνιμα στο tour, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς έχει υποχρεώσεις στην Αμερική, όπου σπουδάζει και αγωνίζεται στο κολεγιακό στο πανεπιστήμιο του Michigan State.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βελτίωσε και το career high του κατά 257 θέσεις τις δυο τελευταίες εβδομάδες, πέρασε στο Νο.3 της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των μονών.

Στο Νο.1 είναι πάντα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος παρέμεινε στο Νο.11 του κόσμου σήμερα, ενώ στο Νο.2 ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που έχασε 4 θέσεις αυτή την εβδομάδα και υποχώρησε στο Νο.482.

Υποχώρησε στο Νο.4 ο πολύ καλός φίλος του Θάνου, Γιάννης Ξυλάς, παρότι ο ίδιος κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.784, βελτιώνοντας και αυτός το προσωπικό του career high.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στο διπλό, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε άλλη μια θέση και ανέβηκε στο Νο.73 του κόσμου, απέχοντας μόλις μια θέση από το προσωπικό του ρεκόρ. Στο Νο.83 βρίσκεται ο αδερφός του, Στέφανος, που κέρδισε 2 θέσεις σήμερα.

Ο Μάρκος Καλοβελώνης είναι στο Νο.214 του κόσμου, ενώ ο Δημήτρης Σακελλαρίδης κέρδισε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.456, με τον αδερφό του, Στέφανο Σακελλαρίδη, να κερδίζει 13 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.488. Άνοδο είχε και ο μεγάλος τους αδερφός, Μιχάλης Σακελλαρίδης, που κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.573.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots