ATP
Djokovic: "Έχουμε ένα σύστημα που δεν λειτουργεί"

 
Djokovic: "Έχουμε ένα σύστημα που δεν λειτουργεί"
© USTA
tn team Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 - 19:43

Το σχόλιο του Novak Djokovic μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Sinner, με την έφεση της WADA.

O Djokovic μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους στη Σαγκάη ενόψει και της επιστροφής του στο Shanghai Masters και δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για τον Jannik Sinner και την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεσή του με το ντόπινγκ, την έφεση που άσκησε η WADA για να ανοίξει ξανά ο φάκελος από το CAS.

Ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων δεν ήθελε να πει κάτι αρνητικό για τον συναθλητή του, αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για το σύστημα αντι-ντόπινγκ στο τένις, που φαίνεται να μη λειτουργεί και τόσο καλά, δεδομένου ότι ήρθε σε κρούση με τη WADA.

"Νομίζω είναι αρκετά προφανές ότι έχουμε ένα σύστημα που δεν λειτουργεί. Είναι κάτι που το καταλαβαίνουν ακόμα και οι άνθρωποι που δεν παρακολουθούν το άθλημά μας. Υπάρχουν πολλά κυβερνητικά όργανα, ασυνέπεια στις αποφάσεις τους και όλα αυτά δεν βοηθούν καθόλου το τένις. Ο Jannik έχει κερδίσει τις 3 ακροάσεις που αντιμετώπισε και τώρα αντιμετωπίζει μια νέα. Πρέπει να είναι πολύ δυνατός, για τον ίδιο και για την οικογένειά του."

Για τον Sinner το μόνο που είπε είναι ότι είναι εντυπωσιακό το πως έχει καταφέρει να μην αφήσει όλη αυτή την ιστορία να τον επηρεάσει εντός γηπέδου: "Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο, είναι το επίπεδο που καταφέρνει να διατηρεί εν μέσω όλων αυτών των διαδικασιών. Ελπίζω να μπορέσει να βρεθεί σύντομα μια λύση, γιατί αυτό που συμβαίνει καθόλου καλό δεν κάνει στο άθλημα."

O Djokovic μίλησε και για το πως συνεχίζει να αγαπάει το άθλημα και να νιώθει ότι ακόμα του χρωστάει, μετά από μια απίστευτη καριέρα: "Ποτέ δεν θα σταματήσω να λατρεύω αυτό το άθλημα. Συνεχίζω να έχω πολλά συναισθήματα όταν βρίσκομαι στο court, όχι μόνο στους αγώνες, ακόμα και στις προπονήσεις. Η σχέση μου με το τένις είναι βαθιά, έχω ερωτευτεί αυτό το άθλημα από παιδί και συνεχίζω να το αγαπώ. Ακόμα και όταν σταματήσω, θα συνεχίσω να εμπλέκομαι, γιατί θεωρώ ότι ακόμα χρωστάω πολλά σ' αυτό το άθλημα."

Για την επιστροφή του στη Σαγκάη, μετά από 5 χρόνια, είπε: "Νιώθω πολύ καλά εδώ, μου έλειψε αρκετά αυτή η χώρα, γιατί είναι ένα μέρος που μου έχει χαρίσει πολλές χαρές στην αθλητική μου καριέρα. Έχω πετύχει σπουδαία επιτεύγματα εδώ, έχω λάβει πολλή αγάπη από τους φαν και κάθε φορά με κάνουν να θέλω να επιστρέψω για να το ξαναβιώσω όλο αυτό. Μου αρέσει να παίζω εδώ και θα ήθελα πολύ να κατακτήσω τον 100ό τίτλο μου στη Σαγκάη, είναι ένα κίνητρο για μένα. Βρίσκω τον ρυθμό μου σιγά-σιγά μέσα από τις προπονήσεις, αλλά δεν θα είναι εύκολο γιατί δεν έχω παίξει σε πολλά τουρνουά τελευταία."

Τέλος, σχολίασε και τα γήπεδα της Σαγκάης, που πάντα ήταν από τα γρηγορότερα στο tour, αν και από πέρσι έχουν γίνει λίγο πιο αργά, ακολουθώντας την τάση της εποχής: "Παραμένουν γρήγορα τα γήπεδα, αυτό που έχει αλλάξει είναι οι μπάλες, που κάνουν πιο αργό το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, το καλό σερβίς είναι μεγάλο πλεονέκτημα εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots