ΕΠΟΣ! O "Βασιλιάς" υποκλίθηκε στον Στεφ! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Ben Solomon / Tennis Australia
tennisnews team Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 - 14:01

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ! Στην σπουδαιότερη παράσταση της μέχρι τώρα καριέρας του, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε του Roger Federer με 3-1 σετ και τον "εκθρόνισε" από το Australian Open μετά από 3 χρόνια! 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόλις κέρδισε το είδωλό του! Πραγματοποιώντας ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του, επικρατώντας του Roger Federer με 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5).

Είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία, που θα παίξει σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης!

Μετά από ένα συγκλονιστικό tie-break 24 πόντων, ο Federer κατάφερε να το κερδίσει με 13-11 και πήρε το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Federer είχε τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά ο Τσιτσιπάς άντεξε μέχρι το tie-break, σώζοντας 8 break point συνολικά, 4 εξ αυτών και set point. Στο tie-break ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 7-3 και ισοφάρισε!

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το πρώτο break (και μοναδικό) του αγώνα, για να το κατακτήσει με 7-5 και να μπει σε θέση οδηγού.

Παρέμεινε ψύχραιμος στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διαχειρίστηκε και την πίεση του προβαδίσματος. Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point και το tie-break έδωσε ξανά τη λύση. Εκεί ο Στέφανος ήταν αλάνθαστος στα πιο κρίσιμα σημεία και το κατέκτησε με 7-5, για να ολοκληρώσει τον τεράστιο ελληνικό θρίαμβο στη Μελβούρνη, έπειτα από 3 ώρες και 45 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Federer στη Μελβούρνη, αλλά και γενικότερα στην Αυστραλία, από το 2016! Το 2017 και το 2018 ο Ελβετός παρέμεινε αήττητος στην σεζόν της Αυστραλίας, ενώ "εκθρονίστηκε" και από το Australian Open, μετά από 2 συνεχόμενους τίτλους!

Στα προημιτελικά του Australian Open, την Τρίτη, θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Marin Cilic στα 5 σετ, με 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots