Όταν ο Τσιτσιπάς συνάντησε τον Κοκκινάκη στην Αθήνα (pics+vid)

 
Όταν ο Τσιτσιπάς συνάντησε τον Κοκκινάκη στην Αθήνα (pics+vid)
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 21:35

Με αφορμή την επερχόμενη αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Θανάση Κοκκινάκη, το tennisnews.gr θυμάται την πρώτη συνάντηση των δυο τους, πριν από 5,5 περίπου χρόνια, όταν ο Στέφανος ήταν 17 και ο Θανάσης 19 ετών και έδωσαν έναν φιλικό αγώνα στο ΤΑΤΟΪ Club.

Στα πλαίσια ενός event που διοργανώθηκε από την COSMOTE TV (τότε OTE TV) και έφερε τον Θανάση Κοκκινάκη στην Αθήνα, ο 19χρονος τότε Ελληνοαυστραλός είχε επισκεφτεί την χώρα μας και είχε δώσει έναν αγώνα επίδειξης με τον 17χρονο τότε Στέφανο Τσιτσιπά.

Οι τυχεροί που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο κέρδισε ο Στέφανος, ο οποίος βρισκόταν ακόμα στο Νο.792 της παγκόσμιας κατάταξης, με 7-6 (5), 4-6, 10-7.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Έχω οικογένεια εδώ από την πλευρά της μητέρας μου. Είμαι ενθουσιασμένος που έπαιξα σε ένα τόσο ωραίο club στην Αθήνα. Ο Τσιτσιπάς έχει όλο το μέλλον μπροστά του, έγινε ένας πολύ δυνατός αγώνας και άξιζε τη νίκη", είχε πει ο Κοκκινάκης, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο Νο.71 της παγκόσμιας κατάταξης. 

"Ήταν μια τρομερή εμπειρία. Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω με έναν τόσο καλό παίκτη και πραγματικά το ευχαριστήθηκα", είχε πει με τη σειρά του ο Στέφανος.

Τον αγώνα είχαν παρακολουθήσει και αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές του τένις, ανάμεσα στους οποίους και οι Μαρία Σάκκαρη, Θοδωρής Αγγελίνος, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει ξανά τον Κοκκινάκη, σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο πλέον, για τον 2ο γύρο του Australian Open. Ο 22χρονος Στέφανος, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη και Top 10 παίκτης τις τελευταίες δυο σεζόν, θα είναι το φαβορί και ο πιο έμπειρος παίκτης, καθώς ο Κοκκινάκης αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες με τους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να αγωνιστεί ξανά στο κορυφαίο επίπεδο για αρκετά συνεχόμενα τουρνουά από το 2015.

Ο πολυαναμενόμενος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, πιθανότατα στη Rod Laver Arena, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες Έλληνες και Αυστραλούς φίλους του τένις, και αναμένεται καθηλωτικός!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots