Εκτός Australian Open λόγω διαφωνίας με τα μέτρα η Babos

 
Timea Babos
Timea Babos Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 - 15:05

Η 2 φορές πρωταθλήτρια στο Australian Open, Timea Babos, η οποία πέρασε 2 φορές Covid-19, καταγγέλει κακή οργάνωση και ασάφεια στα μέτρα για κατά της πανδημίας στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή της από το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία αυτή τη χρονιά η Timea Babos, η οποία έχει φτάσει έως το Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή η 28χρονη Ουγγαρέζα είναι εκτός Top 100 και θα έπρεπε να παίξει προκριματικά στο μονό, στο διπλό όμως παραμένει πολύ ψηλά και θα διεκδικούσε τον 3ο τίτλο της στη Μελβούρνη, αφού κατέκτησε το αυστραλιανό major το 2018 και το 2020.

Δεν θα το κάνει όμως, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της με τη διοργάνωση: "Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από το Australian Open του 2020, όταν κέρδισα τον τίτλο στο διπλό. Πρώτα δέχτηκα ένα τεράστιο χαστούκι από την παρτενέρ μου, μετά νόσησα με Covid και πέρασα και τραυματισμούς. Με τη μεγάλη θέλησή μου, κατάφερα να αρχίσω τις προπονήσεις πριν λίγους μήνες και επέστρεψα στο ανταγωνιστικό τένις. Λόγω της πτώσης μου στην παγκόσμια κατάταξη και της επιτυχίας μου στο διπλό, προφανώς αντιμετωπίζω αρκετά διλήμματα για το μέλλον, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα τα παρατήσω - και ναι, έχω βρει νέα παρτενέρ για το 2022, αλλά αυτό θα το αποκαλύψω αργότερα.

Πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από το Australian Open μετά από πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με τα μέτρα της αυστραλιανής κυβέρνησης για την Covid. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσα να πάω στην Αυστραλία και να είμαι ήσυχη, ούτε για μένα και το ατομικό, ούτε για την συμπαίκτριά μου στο διπλό. Λυπάμαι για την κατάσταση και εύχομαι σε όλες που θα παίξουν στην Αυστραλία καλή επιτυχία και να μείνετε ασφαλείς", έγραψε η Babos στο Instagram.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη timeababos (@timeababos)

Η ανακοίνωση της 28χρονης κίνησε υποψίες, μιας και η μεγάλη αλλαγή σ' αυτό το Australian Open θα είναι πως δεν θα επιτραπεί στους ανεμβολίαστους παίκτες να αγωνιστούν, όμως έδωσε περισσότερες εξηγήσεις σε συνέντευξή της για την ουγγρική Blikk, που αναφέρει πως φέτος νόσησε δυο φορές με κορωνοϊό!

"Οικονομικά δεν μου αρέσει αυτή η απόφαση, αλλά τα χρήματα και η επιτυχία δεν είναι το παν. Απλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τα μέτρα της αυστραλιανής κυβέρνησης, την πιθανότητα καραντίνας και οι εγκαταστάσεις Covid επίσης έχουν αποτραπεί. Τι θα συμβεί αν έχουμε κρούσμα στο τουρνουά; Οι επαφές του θα αποκλειστούν, όπως είχε συμβεί στο US Open το 2020; Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γι' αυτό, όλη η δουλειά μας θα πεταχτεί στα σκουπίδια αν χρειαστεί να περάσουμε δυο εβδομάδες καραντίνα", εξήγησε η Babos.

"Πέρσι, όλο το τουρνουά δεν ήταν και το καλύτερο. Με άφηναν να βγω από το ξενοδοχείο μόνο 5 ώρες τη μέρα, που περιλάμβαναν προπόνηση, θεραπεία και γεύματα. Υποσχέθηκαν πως θα είναι διαφορετικά φέτος, αλλά δεν το βλέπω έτσι, ούτε στις ειδήσεις φαίνεται έτσι. Λυπάμαι που κατέληξα σ' αυτή, αλλά νομίζω πως είναι μια καλή απόφαση", πρόσθεσε η κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων στα διπλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots