Άξιοι Πέτρος και Στέφανος, λύγισαν στα σημεία από το Νο.1 του ταμπλό (vids)

 
Άξιοι Πέτρος και Στέφανος, λύγισαν στα σημεία από το Νο.1 του ταμπλό (vids)
tennisnews team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 6:36

O Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσαν μια μεγάλη μάχη απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό, Wesley Koolhof και Neak Skupski, αλλά ηττήθηκαν στο tie-break του 3ου σετ έπειτα από 3 ώρες αγώνα, για να ολοκληρώσουν την πορεία τους στο Australian Open. 

Οι δυο Έλληνες τενίστες όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τους κορυφαίους του ταμπλό αλλά κατάφεραν και να τους φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση, φτάνοντας πολύ κοντά στο να τους αποκλείσουν από το Australian Open.

Τελικά, μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά μιας πολύ κλειστής αναμέτρησης, οι Koolhof και Skupski πήραν τη νίκη με 7-6 (6), 4-6, 7-6 (10-7).

Τόσο ο Στέφανος όσο και ο Πέτρος έπαιξαν πολύ καλά και σέρβιραν πολύ καλά. Ενδεικτικό το ότι μετά από τα 3 break points που αντιμετώπισαν στο 1ο game του ματς, όπου βρέθηκαν πίσω με 0-40 αλλά επέστρεψαν, δεν αντιμετώπισαν άλλο break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε break γενικά στο ματς!

Το 1ο σετ κρίθηκε σε ένα πολύ κλειστό tie-break, στο οποίο οι δυο Έλληνες πήγαιναν πόντο πόντο με τους κορυφαίους του ταμπλό μέχρι το 6-6. Εκεί οι Koolhof και Skupski έκαναν ένα πολύ σημαντικό mini-break και τελικά κέρδισαν το tie-break με 8-6.

Στο 2ο σετ οι αδερφοί Τσιτσιπά βρήκανε το break και πέρασαν μπροστά με 4-2, για να διατηρήσουν τον έλεγχο έως το τέλος, κατακτώντας το με 6-4. Ακολούθησε ένα ακόμα πολύ κλειστό σετ, στο οποίο καμία από τις δυο ομάδες δεν έφτασε σε break point. 

Oι αδερφοί Τσιτσιπά προηγήθηκαν με 3-0 στο tie-break 10 πόντων που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, χάρη σε ένα διπλό λάθος του Skupski. Οι πολύ έμπειροι Koolhof και Skupski ωστόσο, που μοιράζονται το Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, κατάφεραν να κερδίσουν τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους και να περάσουν μπροστά με 7-5.

Μετά απ' αυτό διατήρησαν το προβάδισμα και τελικά ολοκλήρωσαν το tie-break στο 10-7, για να "κλειδώσουν" μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open, παραμένοντας ζωντανοί στο κυνήγι του 1ου τους Grand Slam τίτλου.

Ήταν μια πολύ καλή παρουσία για τον Πέτρο και τον Στέφανο, που προχθές είχαν πετύχει την πρώτη τους νίκη σε Grand Slam διοργάνωση, απέναντι στους Ramkumar Ramanathan και Reyes Varela, με 3-6, 7-5, 6-3.

Σήμερα "άγγιξαν" μια πολύ σπουδαία νίκη, με το τέλος να τους αφήνει μια πικρή γεύση, αλλά αρκετή περηφάνια για τον τρόπο που πάλεψαν.

Επιπλέον, η πορεία αυτή θα δώσει και ένα νέο career high στον Πέτρο, που από την επόμενη Δευτέρα (30 Ιανουαρίου) θα βρεθεί στο Νο.131 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, βελτιώνοντας κατά 12 θέσεις τη τωρινή του θέση και το προσωπικό του ρεκόρ!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots