Ανίκητος ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Khachanov! (vid)

 
Ανίκητος ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Khachanov! (vid)
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 15:37

Το head-to-head του Στέφανου Τσιτσιπά με τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Australian Open, Karen Khachanov.

Η προϊστορία πολλές φορές μπορεί να μην δείχνει τίποτα, ωστόσο αν έλεγε κάποιος στον Στέφανο Τσιτσιπά πριν την έναρξη του τουρνουά ότι θα ήταν στα ημιτελικά και απέναντί του θα βρισκόταν ο Karen Khachanov, μάλλον θετικά θα το έπαιρνε.

Ο Khachanov είναι ένας παίκτης σχεδόν ίδιας γενιάς (2 χρόνια μεγαλύτερος από τον Τσιτσιπά), τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Στεφ - είναι άλλωστε και φίλοι - και από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα.

Συγκεκριμένα, τον έχει κερδίσει και στις 5 αναμετρήσεις που έχουν για το tour, ξεκινώντας από το 2017 στη Σαγκάη, για τον 1ο γύρο του Shanghai Masters. Αν και 19 ετών μόλις τότε ο Στεφ, είχε κερδίσει τον Ρώσο με 7-5, 6-3.

Τον επόμενο χρόνο έπαιξαν ξανά στο Masters της Σαγκάης, για τον 2ο γύρο αυτή τη φορά, με τον Στέφανο να επικρατεί με 6-4, 7-6 (8).

Στις αγαπημένες συνθήκες του Khachanov, σε ένα indoor τουρνουά, στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο του 2021, ο Στέφανος είχε πάρει και πάλι τη νίκη, στον αγώνα που δυσκολεύτηκε περισσότερο, με 4-6, 6-3, 7-5.

Το 2021 τον είχε κερδίσει πολύ ευκολότερα και στο Masters του Καναδά, τον Αύγουστο, με 6-3, 6-2, ενώ στην τελευταία τους συνάντηση και μοναδική στο χώμα, ο Στεφ είχε επικρατήσει το 2022 στη Ρώμη με 4-6, 6-0, 6-3.

Σε 5 αναμετρήσεις συνεπώς, ο Στέφανος προηγείται με 5-0 στις νίκες, ενώ στις σκληρές επιφάνειες προηγείται με 4-0 και στις outdoor σκληρές επιφάνειες με 3-0.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως ο Khachanov μετά το μεγάλο breakthrough που είχε κάνει στο τέλος του 2018, όταν κέρδισε τον Novak Djokovic και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο Masters του Παρισιού, διανύει και πάλι μια τρομερή περίοδο, αφού τους 5 τελευταίους μήνες έχει προκριθεί σε back-to-back ημιτελικούς Grand Slam διοργάνωσεων (ήταν ημιφιναλίστ και στο US Open το 2022). Επομένως, είναι αναμφίβολα η πιο δύσκολη περίοδος για να τον αντιμετωπίσεις.

Ο μεγάλος ημιτελικός του Australian Open και η 6η τους συνάντηση στο tour, θα γίνει την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots