Toni Nadal: "Αδύνατο να κερδίσεις τον Djokovic έτσι όπως έπαιξε ο Tσιτσιπάς"

 
Toni Nadal: "Αδύνατο να κερδίσεις τον Djokovic έτσι όπως έπαιξε ο Tσιτσιπάς"
© Rafa Nadal Academy
tn team Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 - 15:25

Ο σχολιασμός του Toni Nadal για τον τελικό του Australian Open, η κριτική στην προσέγγιση του Στέφανου Τσιτσιπά στο 1ο σετ του αγώνα, αλλά και ο τίτλος του "πιο ολοκληρωμένου παίκτη στο tour", που έδωσε στον Novak Djokovic.

Αναλύοντας το παιχνίδι του τελικού του Australian Open μέσα από τη στήλη του στην El Pais, o Toni Nadal ανέφερε πως είναι λογικό να βγήκε με κάποιες αμφιβολίες στο γήπεδο ο Τσιτσιπάς, αφού είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις οποιαδήποτε αδυναμία στο παιχνίδι του Djokovic.

Κριτίκαρε ωστόσο την επιλογή του να προσπαθεί αρκετές φορές να "ανοίξει"το γήπεδο στο 1ο σετ αλλάζοντας κατεύθυνση στην μπάλα: "Αν αυξάνεις το άνοιγμα του γηπέδου, την κίνηση και την ταχύτητα της μπάλας, τότε οι επιστροφές του θα είναι ακόμα πιο αμείλικτες."

"Γι' αυτό το λόγο, είχαμε αποφασίσει να παίξουμε στο κέντρο στον τελικό του US Open το 2013", πρόσθεσε ο Toni, που παρακολούθησε τον τελικό του US Open το 2013 από το box του ανιψιού του Rafa, που είχε κερδίσει εκείνον τον τίτλο.

"H αρχική προσέγγιση του Τσιτσιπά ήταν λάθος, γιατί προσπάθησε να παίξει τον Novak ένας εναντίον ενός, με πολύ επιθετικά χτυπήματα και αλλαγές κατευθύνσεων. Έχω την αίσθηση πως είναι αδύνατο να κερδίσεις τον Novak έτσι, εκτός αν είσαι ο Roger Federer", συμπλήρωσε ο Toni, ο οποίος σημείωσε ότι ο Έλληνας τενίστας άλλαξε τακτική και κατάλαβε το λάθος του στο 2ο και στο 3ο σετ, τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες από τον πολύ έμπειρο Novak.

"Είναι ο πιο ολοκληρωμένος τενίστας σε όλο το tour και για μια ακόμα φορά έδειξε πως είναι πολύ σπουδαίος πρωταθλητής", δήλωσε για τον Σέρβο ο πρώην προπονητής του Rafa Nadal και νυν του Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots