"Βασίλισσα" ξανά η Ισπανία! (vid)

 
"Βασίλισσα" ξανά η Ισπανία! (vid)
"Βασίλισσα" ξανά η Ισπανία! (vid)
tennisnews team Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - 22:17

Μετά από 8 χρόνια, η Ισπανία του Rafael Nadal αναδείχθηκε ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Davis Cup!

Ο Rafael Nadal πανηγύρισε την 28η διαδοχική νίκη του σε αγώνα μονού στο Davis Cup, επικρατώντας του Denis Shapovalov με 6-3, 7-6 (7). Χάρη σ' αυτή τη νίκη, η Ισπανία επέστρεψε στον "θρόνο" του Davis Cup, για πρώτη φορά μετά από το 2011 και για 6η συνολικά στην ιστορία της.

Ο Nadal, ο οποίος είχε βασικό ρόλο στους 5 από τους 6 τίτλους της "φούρια ρόχα", δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εβδομάδα στο Caja Magica της Μαδρίτης, όπου διεξήχθη για πρώτη φορά το Davis Cup σε αυτή τη νέα μορφή του.

Δεν έχασε κανένα σετ σε 5 αναμετρήσεις στα μονά ο Nadal αυτή την εβδομάδα, ενώ συνολικά παρέμεινε αήττητος σε 8 αναμετρήσεις, αφού αγωνίστηκε και 3 φορές στα διπλά. Είναι αήττητος σε όλες τις αναμετρήσεις που έχει δώσει στη διοργάνωση από το 2005, τρέχοντας ένα σερί 32 νικών, ενώ στα μονά είναι αήττητος από το 2004, έχοντας 28 σερί νίκες!

Ο Roberto Bautista Agut έθεσε σήμερα τις βάσεις για τον ισπανικό θρίαμβο, κερδίζοντας στο πρώτο παιχνίδι του τελικού τον Felix Auger-Aliassime, με 7-6 (3), 6-3.

Ο Nadal ακολούθησε, κερδίζοντας με παρόμοιο τρόπο τον Shapovalov. Στο εναρκτήριο σετ ο Rafa "έσπασε" μια φορά το σερβίς του Καναδού για να προηγηθεί με 5-2 και έπειτα να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 2ο σετ αμφότεροι είχαν ευκαιρίες, κανείς όμως δεν έφτασε σε break. Το tie-break έδωσε τη λύση και εκεί ο Rafa επέστρεψε από το 0-2, για να προηγηθεί με 6-4. Ο Shapovalov κατάφερε να σβήσει και τα 2 match point και είχε μια "χρυσή" ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς, αποκτώντας εκείνος το προβάδισμα με 7-6.

Με μεγάλη ψυχραιμία, ο Nadal υπερασπίστηκε με επιτυχία τα δυο επόμενα σερβίς του, προηγήθηκε ξανά, με 8-7 και στο 3ο του match point ο Shapovalov έκανε το λάθος, για να ολοκληρωθεί εκεί ο αγώνας, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά.

Για 2η φορά ήρθε αντιμέτωπος με set point o Nadal, καθώς είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά, ενάντια στον Karen Khachanov, από τον οποίο επίσης έχανε με 6-7 στο tie-break του 2ου σετ και τελικά είχε πάρει τη νίκη με 6-3, 7-6 (7).

Η χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Nadal, που εκτός από το 5ο Year-end No.1 της καριέρας του, κατέκτησε και το 5ο τρόπαιο στο Davis Cup, 6ο συνολικά για την Ισπανία, μετά από το 2000, το 2004, το 2008, το 2009 και το 2011.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots