To VAR διόρθωσε το Hawk-eye! (vid)

 
To VAR διόρθωσε το Hawk-eye! (vid)
To VAR διόρθωσε το Hawk-eye! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 - 20:07

Για 2η διαδοχική ημέρα έγινε χρήση VAR στο Next Gen ATP Finals και, για πρώτη φορά στα χρονικά, το VAR και η ματιά της Aurelie Tourte διόρθωσαν την αρχική απόφαση, που είχε παρθεί από το hawk-eye.

Υπενθυμίζουμε πως όλες οι μπάλες στο Next Gen ATP Finals επιβλέπονται από ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας "hawk-eye" και κανείς επόπτης γραμμών δεν βρίσκεται στο γήπεδο. Ωστόσο το μηχάνημα δεν κατέγραψε ορθά την κίνηση της μπάλας, σε έναν πόντο της σημερινής αναμέτρησης του Miomir Kecmanovic με τον Alejandro Davidovich Fokina.

Ο Kecmanovic ζήτησε να ξαναδεί τη φάση η chair umpire με τη βοήθεια της υπηρεσίας του video review και εκείνη έκανε δεκτό το αίτημά του. Ο Σέρβος δικαιώθηκε σύμφωνα με τη Γαλλίδα διαιτητή, καθώς το μηχάνημα θεώρησε πως η μπάλα χτύπησε πρώτα στη ρακέτα του, επομένως δεν υπέδειξε κάτι και ο πόντος θα περνούσε στον Davidovich Fokina.

Στο βίντεο όμως φάνηκε να χτυπάει πρώτα η μπάλα στο έδαφος - σε ένα σημείο καθαρά εκτός βασικής γραμμής - και μετά στη ρακέτα του Σέρβου. Επομένως, η Tourte έκανε overrule στην υπόδειξη του hawk-eye, δίνοντας τον πόντο στον Kecmanovic.

Ο Davidovich Fokina δυσκολεύτηκε να καταλάβει τι είχε συμβεί και ζήτησε να ξαναδεί το βίντεο, όταν η Tourte ανακοίνωσε το νέο σκορ. Και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό, με τον Ισπανό να βλέπει στην οθόνη το replay και να αποδέχεται την απόφαση χωρίς περισσότερα παράπονα.

Ήταν ένας αγώνας που έκρινε την πρόκριση στα ημιτελικά και ο Kecmanovic πήρε τη νίη, με 4-1, 4-1, 4-3 (6). Στα ημιτελικά του Next Gen ATP Finals, o Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον αγαπημένο του κοινού και νεότερο όλων στο τουρνουά, τον 18χρονο Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots