Τρομερός Στεφ - πιο κοντά στην πρόκριση η Ελλάδα (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 10:22

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, "εξουδετέρωσε" με 2-0 σετ τον David Goffin και παρέμεινε αήττητος στο United Cup, για να φέρει την Ελλάδα ακόμα πιο κοντά στα νοκ άουτ.

Μόλις 5 games απώλεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην αναμέτρησή του με τον David Goffin, του οποίου επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 σε 78 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Στέφανος έπαιξε σπουδαίο τένις, είχε σε καλή μέρα και σήμερα το σερβίς του και δεν κινδύνεψε από τον Goffin, για να ισοφαρίσει τη σειρά των αγώνων της Ελλάδας με το Βέλγιο στο 1-1.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται μόλις 2 νίκες σε όλη τη σειρά για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 1η θέση του Group A και την πρόκρισή της στα νοκ άουτ. Φυσικά κάθε νίκη μετράει, αφού από τις 6 ομάδες των νοκ άουτ οι 4 θα μπουν στα ημιτελικά και εκτός από τις τρεις νικήτριες των νοκ άουτ θα προκριθεί και η ηττημένη με τα καλύτερα αποτελέσματα στο τουρνουά.

Το 1ο σετ ήταν πιο κλειστό απ' όσο δείχνει το τελικό 6-3, καθώς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1, ο Goffin όμως κατάφερε να επιστρέψει στο σετ και να ισοφαρίσει σε 3-3. Αργότερα ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα ακόμα break, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με break point στο 9ο game και χρειάστηκε να το σβήσει, για να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του σετ με 6-3. 

Στο 2ο σετ ο Στέφανος ήρθε αντιμέτωπος με 3 break points στο 4ο game, αλλά αντέδρασε σε όλα με μεγάλα σερβίς και τα έσβησε, για να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο αμέσως επόμενο game έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Μετά απ' αυτό τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Στέφανο, που έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break στο 7ο game και "καθάρισε" τη νίκη, την οποίο "επισφράγισε" χάρη στο σερβίς του στο 8ο game, κάνοντας το 6-2.

Με 11 άσους ολοκλήρωσε τον εντυπωσιακό του αγώνα από το σερβίς ο Στεφ, ο οποίος συνολικά είχε 20 winners σήμερα. Αυτή ήταν η 5η νίκη του με αντίπαλο τον Goffin σε 7 αναμετρήσεις (5-2), καθώς και η 3η συνεχόμενη.

Με την Ελλάδα να κάνει το 1-1 απέναντι στο Βέλγιο, η ομάδα μας χρειάζεται μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στον "τελικό" του Περθ και δυο νίκες για να πάρει την πρωτιά του ομίλου αήττητη.

Στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης θα συνεχιστεί το tie με το Βέλγιο, με την αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη απέναντι στην Elise Mertens. Στις 6 περίπου το πρωί ο Μιχάλης Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Zizou Bergs, ενώ θα ακολουθήσει το μικτό διπλό ανάμεσα στους Τσιτσιπά και Σάκκαρη και τους Goffin και Mertens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots