Ξεκινάει με Σάκκαρη η προσπάθεια της Εθνικής

 
Ξεκινάει με Σάκκαρη η προσπάθεια της Εθνικής
tn team Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023 - 20:02

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα για τη φάση των ομίλων του United Cup, με τη Μαρία Σάκκαρη να ανοίγει την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας τα ξημερώματα της επόμενης Τρίτης (02/01).

Συγκεκριμένα η συνάντηση της Ελλάδας με τη Χιλή θα ξεκινήσει στις 01:30 ώρα Ελλάδας, αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, με την αναμέτρηση του μονού γυναικών, όπου η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Daniela Seguel.

Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του μονού ανδρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει τον Nicolas Jarry. Ο αγώνας αυτός θα ακολουθήσει τον πρώτο και δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 03:00.

Όλα αυτά, με την προϋπόθεση φυσικά πως ο Στέφανος θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε αυτή την εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι να μην έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του στη μέση.

Στις 05:00 το πρωί της Τρίτης, θα ολοκληρώσει τη συνάντηση το μεικτό διπλό, όπου οι παίκτες μπορούν να ανακοινωθούν ανήμερα των αγώνων και να αλλάξουν έως και την τελευταία στιγμή.

Την επόμενη, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, θα γίνει και ο δεύτερος αγώνας της Ελλάδας για τους ομίλους, απέναντι στον Καναδά. Αυτό το tie θα αρχίσει στις 08:30 το πρωί, με τον αγώνα του Τσιτσιπά απέναντι στον Felix Auger-Aliassime.

Θα ακολουθήσει στις 10:00 το πρωί η αναμέτρηση της Σάκκαρη με τη Leylah Fernandez και βεβαίως το μεικτό διπλό, που θα ολοκληρώσει την ημέρα.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στον 2ο όμιλο του τουρνουά, που φιλοξενείται στο Σίδνεϊ. Επομένως θα δώσει όλους τους αγώνες της στο Σίδνεϊ, αφού εκεί θα γίνει και η τελική φάση του τουρνουά.

Στόχος της ομάδας μας είναι το 2 στα 2, που θα τη φέρει στην 1η θέση του ομίλου και στην 1η φάση νοκ άουτ. Εκεί θα παίξουν οι 8 καλύτερες ομάδες, που θα είναι οι 6 πρώτες και οι 2 καλύτερες δεύτερες των 6 ομίλων (μια από κάθε πόλη, Σίδνεϊ και Περθ). Οι δυο προημιτελικοί θα γίνουν στο Περθ (03/01) και οι άλλοι δυο στο Σίδνεϊ (04-05/01), ενώ ημιτελικοί (06/01) και τελικός (07/01) θα γίνουν στο Σίδνεϊ.

Θυμίζουμε πως για την Ελλάδα, εκτός από τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη, θα βρίσκονται ακόμα στο Σίδνεϊ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ο Στέφανος Σακελλαρίδης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του United Cup:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots