Ξανά ο Tiafoe στο δρόμο του Στέφανου

 
Ξανά ο Tiafoe στο δρόμο του Στέφανου
© AELTC
tn team Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 13:28

Ο Frances Tiafoe κέρδισε εύκολα τον πρώτο του αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα βρεθεί ξανά στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, λιγότερο από έναν μήνα μετά την τεράστια νίκη του στο Wimbledon.

Την ευκαιρία για ρεβάνς θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά παράλληλα και έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, καθώς θα αντιμετωπίσει ξανά τον Frances Tiafoe, 4 εβδομάδες μετά την ήττα του από τον Αμερικανό στον 1ο γύρο του Wimbledon με 3-0 σετ.

Φυσικά σε εκείνον τον αγώνα σημαντικό μερίδιο για το αποτέλεσμα είχε και η δυσκολία του Στέφανου να προσαρμοστεί στην επιφάνεια του γρασιδιού, αφού εκείνος ήταν ο πρώτος του αγώνα μετά από 2 χρόνια στο χορτάρι, ενώ ο Αμερικανός είχε παίξει σε 3 τουρνουά πριν το Wimbledon. Επομένως, αναμένεται ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι στο Τόκιο.

Ο Tiafoe πάντως συνεχίζει να παίζει πολύ καλό τένις και στη σημερινή του πρεμιέρα πέτυχε μια άνετη νίκη επί του Soon-Woo Kwon με 6-3, 6-2.

Μόλις 69 λεπτά χρειάστηκε ο νεαρός Αμερικανός, ο οποίος σέρβιρε πολύ καλά, πέτυχε 12 άσους και κέρδισε τους 29 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στα δεύτερα σερβίς ήταν πιο ευάλωτος, κερδίζοντας μόλις το 50% των πόντων (8/16), αλλά κατάφερε να σβήσει και τα 2 break points που αντιμετώπισε στον αγώνα, ενώ "έσπασε" το σερβίς του Κορεάτη 3 φορές.

Θα είναι η 3η συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Tiafoe, με τον Στέφανο να έχει κερδίσει την πρώτη στα ίδια γήπεδα, για τα προκριματικά τότε του ATP 500 τουρνουά στο Τόκιο, με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots