Φανέλα με εθνόσημο στα επόμενα ματς Στέφανος και Μαρία

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 13:38

Θόρυβος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα από το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στα πρώτα τους παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς το εθνόσημο, κάτι που θα αλλάξει από τα επόμενα παιχνίδια όπως επιβεβαιώνεται και από αποκλειστικές πληροφορίες του tennisnews.gr. Τι ακριβώς συνέβη.

Πάρα πολλά σχόλια και αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στους αγώνες τους για τον 1ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς το εθνόσημο ή κάποιο άλλο διακριτικό σήμα της Ελλάδας στο outfit τους, παρά μόνο με το λογότυπο του χορηγού τους (Adidas) και τα χρώματα της χώρας μας. 
 
Αρχικά, να αναφέρουμε πως κάτι τέτοιο προβλέπεται από τους κανονισμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς η ΔΟΕ επιτρέπει στους επαγγελματίες τενίστες να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ενδυμασία των χορηγών τους και όχι με τα ρούχα της εκάστοτε ολυμπιακής αποστολής. 
 
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για αυτό είναι ο Στέφανος και η Μαρία, που μόλις έμαθαν για το ζήτημα συμφώνησαν να τυπωθούν τα εθνόσημα για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στους επόμενους αγώνες τους. 
 
Πρόκειται σίγουρα για μια πρωτόγνωρη συνθήκη για τη χώρα, να έχουμε δηλαδή δυο εκπροσώπους σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο τένις, επομένως η ευθύνη για το γεγονός, ό,τι δεν υπήρχε εθνόσημο στις φανέλες των δύο αθλητών μας, θα πρέπει να αναζητηθεί στους αρμόδιους για το συγκεκριμένο θέμα από την ελληνική αποστολή, οι οποίοι θα έπρεπε να φροντίσουν να τυπωθούν εγκαίρως στις συγκεκριμένες εμφανίσεις τα ελληνικά διακριτικά. 
 
Σίγουρα οι δύο αθλητές μας θα ήταν οι τελευταίοι που θα έπρεπε να κατηγορηθούν για αυτό. Είναι άλλωστε αμέτρητες οι φορές που ο Στέφανος και η Μαρία έχουν εκφράσει την αγάπη τους και πόσο περήφανοι νοιώθουν όταν παίζουν για το εθνόσημο και για την Ελλάδα! 
 
Το ρεπορτάζ μας λέει πως τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιοι κάνουν ότι είναι δυνατόν στο Ολυμπιακό Χωριό ώστε να τυπωθούν τα νέα μπλουζάκια το συντομότερο δυνατό, ώστε στα επόμενα παιχνίδια τους ο Στέφανος και η Μαρία να αγωνιστούν με το εθνόσημο στο στήθος. 
 
Θυμίζουμε πως και τα δυο παιδιά θα επιστρέψουν στο Ariake Tennis Park αύριο. Ο Στέφανος θα παίξει στον πρώτο αγώνα (05:00 ώρα Ελλάδας) με τον Frances Tiafoe για τον 2ο γύρο, ενώ η Μαρία θα παίξει στον τρίτο αγώνα (περίπου 08:30 ώρα Ελλάδας) με την Elina Svitolina για τον 3ο γύρο. Και οι δυο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots