Nadalcaraz: Επιτυχημένο το ντεμπούτο της ισπανικής "dream team"! (vids)

 
Nadalcaraz: Επιτυχημένο το ντεμπούτο της ισπανικής "dream team"! (vids)
© Dubreuil/Kopatsch/Zimmer
tennisnews team Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 21:58

Oι Rafael Nadal και Carlos Alcaraz ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεργασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού απέκλεισαν με 2-0 σετ τους Αργεντινούς Maximo Gonzalez και Andres Molteni, Νο.6 στο ταμπλό.

Δεν χρειάστηκαν και πολύ για να προσαρμοστούν στα δεδομένα του διπλού οι Nadal και Alcaraz, που στο πρώτο ματς που έπαιξαν ever ως ομάδα, κέρδισαν τους πολύ έμπειρους και Νο.6 στο ταμπλό Gonzalez και Molteni με 7-6 (4), 6-4, για να μπουν στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το ισπανικό σούπερ δίδυμο βρέθηκε πίσω με break και στα 2 σετ. Στο 1ο υπέστη break o Alcaraz στο 1ο game, αλλά απάντησαν άμεσα και πέρασαν μπροστά με 2-1. Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να κάνει άλλο break και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου οι Ισπανοί επικράτησαν με 7-4.

Στο 2ο σετ οι Αργεντινοί ξεκίνησαν πολύ καλά και προηγήθηκαν με 3-0, όμως οι Ισπανοί κέρδισαν 12 συνεχόμενους πόντους και ισοφάρισαν σε 3-3! Με νέο break στο 9ο game πήραν και τα ηνία του σετ στο 5-4, με τον Nadal να κρατάει το σερβίς του και να "σφραγίζουν" την πρόκριση για το 6-4. 

Στον 2ο γύρο οι Nadal και Alcaraz θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ολλανδούς Tallon Griekspoor και Wesley Koolhof, είτε τους Ούγγρους Marton Fucsovics και Fabian Marozsan.

Θυμίζουμε πως ο Nadal, αν όλα είναι καλά με το πόδι του, θα αντιμετωπίσει τον Fucsovics στην αυριανή του πρεμιέρα στο μονό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots