To εφιαλτικό service game της Errani (vid)

 
Sara Errani
Sara Errani © Eurosport
tennisnews team Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 - 10:52

Το πρώτο σερβίς της Sara Errani έφτασε στη baseline, ενώ αργότερα ακολούθησαν πολλές αστοχίες στο πέταγμα της μπάλας, δυο time violations και ένα εφιαλτικό service game για την Ιταλίδα, που κατάφερε να κάνει μόνο ένα κανονικό σερβίς στη διάρκειά του!

H Sara Errani αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σερβίς της σε όλη της την καριέρα, αλλά ακόμα εντονότερα τα τελευταία δυο χρόνια. Χαρακτηριστικό ήταν το χθεσινό της παιχνίδι με την Kiki Bertens, στο οποίο για ένα ολόκληρο game έκανε μόνο ένα κανονικό σερβίς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση για την Ιταλίδα ήταν το πέταγμα της μπάλας, που δεν μπορούσε να το βρει με τίποτα. Το πρώτο της σερβίς στο game έφτασε στη baseline και δεν κατάφερε να κάνει άλλο, αφού καθυστερούσε τόσο που ο διαιτητής αναγκάστηκε να την τιμωρήσει με time violation και να δώσει τον πόντο στην Bertens.

Αργότερα η Errani έκανε άλλες 3 αποτυχημένες προσπάθειες στο "πέταγμα" και τελικά για να αποφύγει δεύτερο συνεχόμενο time violation έκανε το γνωστό πια σερβίς "κουτάλα", το οποίο συνηθίζει να χρησιμοποιεί από το 2019. Η Bertens δεν αιφνιδιάστηκε μιας και υποδεχόταν σε όλο το παιχνίδι μέσα από τη baseline και πήρε τον πόντο.

Ακολούθησε το μόνο κανονικό σερβίς της Errani σε όλο το game, ωστόσο ούτε αυτόν τον πόντο κέρδισε, ενώ στον 4ο πόντο δέχτηκε ακόμα ένα time violation, έχασε το 1ο σερβίς και έκανε "κουτάλα" στο 2ο, για να χάσει ακόμα έναν πόντο και να υποστεί break με love.

H Errani έχασε συνολικά 12 φορές το σερβίς της στον αγώνα με την Bertens, τις 6 από αυτές στο 3ο σετ. Παρόλα αυτά πάλεψε για την πρόκριση σε μια μεγάλη μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες, είχε 3 φορές την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο σερβίς της, αλλά τελικά ηττήθηκε με 9-7 στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε την πορεία της στο φετινό Roland Garros, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots