Roland Garros: Στο ίδιο μισό οι Big 3, στο άλλο ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Internazionali BNL d' Italia
tn team Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 - 17:52

Ο Rafael Nadal και ο Novak Djokovic μπορούν να συναντηθούν στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros, τη στιγμή που οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Dominic Thiem βρίσκονται στην άλλη μεριά του ταμπλό.

Δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ηλεκτρονική κλήρωση του Roland Garros, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει αντίπαλο τον Jeremy Chardy στον 1ο γύρο. Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο έναν εκ των Sebastian Korda και Pedro Martinez, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον John Isner και στον 4ο γύρο με τον Pablo Carreno Busta.

Στα προημιτελικά, ο Στέφανος μπορεί να συναντήσει τον Daniil Medvedev, που βέβαια το χώμα δεν είναι η δυνατή του επιφάνεια και θα χρειαστεί από τον 1ο γύρο να ξεπεράσει μια μεγάλη πρόκληση, αυτή του Alexander Bublik. Άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του Στέφανου στα προημιτελικά είναι οι Grigor Dimitrov, Cristian Garin και Reilly Opelka.

Στα ημιτελικά, ο Στέφανος μπορεί να συναντηθεί με τους Alexander Zverev και Dominic Thiem, που είναι πιθανό ζευγάρι προημιτελικών και τα ονόματά τους ξεχωρίζουν από αυτό το τέταρτο του ταμπλό.

Στο πρώτο μισό του ταμπλό, βρίσκονται οι Big 3, δηλαδή οι Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer. Οι Nadal και Djokovic, το περσινό ζευγάρι του τελικού και δυο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο, θα συναντηθούν στα ημιτελικά, αν κερδίσουν τις πρώτες 5 αναμετρήσεις τους.

Ο Federer, που έδειξε στη Γενεύη πως δεν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, θα έχει προφανώς δύσκολο έργο, αλλά αν τα καταφέρει, διασταυρώνεται με τον Djokovic στα προημιτελικά. Νωρίτερα ίσως χρειαστεί να ξεπεράσει τα δύσκολα εμπόδια των Taylor Fritz (3ος γύρος) και Matteo Berrettini (4oς γύρος).

O Djokovic θα παίξει στην πρεμιέρα του με τον Tennys Sandgren, στον 2ο γύρο με έναν εκ των Lucas Pouille και Pablo Cuevas, ενώ στη συνέχεια διασταυρώνεται με τους Ugo Humbert στον 3ο γύρο και David Goffin στον 4ο γύρο.

Τέλος, ο Rafael Nadal έχει αρκετά δύσκολη διαδρομή μέχρι αυτόν τον πολυαναμενόμενο ημιτελικό. Στον 1ο γύρο ο Ισπανός θα παίξει με τον Alexei Popyrin, αν προκριθεί θα παίξει με έναν εκ των Hugo Gaston και Richard Gasquet, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Lorenzo Sonego, στον 4ο γύρο με τον Jannik Sinner και στα προημιτελικά με τον Andrey Rublev.

Πιθανές διασταυρώσεις στον 4ο γύρο (βάσει seedings):

[1] Djokovic - Goffin [13]
[9] Berrettini - Federer [8]
[3] Nadal - Monfils [14] / Sinner [18]
[10] Schwartzman - Rublev [7]
[6] Zverev - Bautista Agut [11]
[15] Ruud - Thiem [4]
[5] Tsitsipas - Carreno Busta [12]
[16] Dimitrov - Medvedev [2]

Δείτε αναλυτικά την κλήρωση:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots