Ψυχάρα Βαλεντίνη στον 3ο προκρ. γύρο του Roland Garros!

 
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με τον προπονητή της, Σταύρο Μιχαλόπουλο.
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με τον προπονητή της, Σταύρο Μιχαλόπουλο.
tn team Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 - 20:25

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έδειξε για μια ακόμα αναμέτρηση μεγαλείο ψυχής και πέρασε με ανατροπή το εμπόδιο της Isabella Shinikova, για να μπει στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Roland Garros.

Μια νίκη χωρίζει τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από το κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Η 25χρονη Ελληνίδα επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τη Shinikova με 2-6, 6-0, 6-3, για να πάρει σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες τη μεγάλη πρόκριση.

Παρά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα και την απώλεια του 1ου σετ, η Βαλεντίνη, η οποία χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του 2ου σετ, κατάφερε να κερδίσει 6 games στη σειρά, κάποια απ' αυτά καθόλου εύκολα, για να πάρει το σετ με bagel και να ισοφαρίσει.

Στο αποφασιστικό σετ η Shinikova προηγήθηκε με break στο 1-0 και στο 2-1. Οι απαντήσεις της Βαλεντίνης ήταν άμεσες, ενώ η Ελληνίδα παίκτρια κέρδισε 3 games στη σειρά, για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Η Βουλγάρα παίκτρια, Νο.229 στον κόσμο, μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά η Βαλεντίνη έκανε νέο break για το 5-3 και σέρβιρε επιτυχημένα για τη μεγάλη πρόκριση, ζευγαρώνοντας τις νίκες της στο Roland Garros.

Θυμίζουμε πως παρά την προχθεσινή της περιπέτεια, η Βαλεντίνη βγήκε έξω στο court και κέρδισε τη Ρωσίδα Valeria Savinykh με 6-4, 6-1, στην πρώτη της νίκη.

Για 2η φορά στην καριέρα της προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Roland Garros η Βαλεντίνη, η οποία είχε φτάσει μέχρι εκεί και το 2019, χωρίς να καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Θα έχει άλλη μια ευκαιρία για να το κάνει αύριο, στην αναμέτρησή της με την Christina McHale. Η Αμερικανίδα, άλλοτε και Νο.24 στον κόσμο, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει κερδίσει χωρίς να χάσει σετ τη Νο.27 του ταμπλό Lesley Kerkhove και την Carolina Alves.

Συνολικά για 3η φορά στην καριέρα της θα παίξει σε τελικό προκριματικό γύρο η Γραμματικοπούλου. Η 1η ήταν το 2019 στο Παρίσι και η 2η πέρσι στο US Open, όπου είχε καταφέρει να μπει στο κυρίως ταμπλό και να πετύχει και την πρώτη της νίκη στο ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam, επί της Ρωσίδας Anna Blinkova, για να μπει στον 2ο γύρο (όπου ηττήθηκε από την Elise Mertens).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots