Ολοκλήρωσε την πορεία της στο RG η Βαλεντίνη

 
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με τον προπονητή της, Σταύρο Μιχαλόπουλο.
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου με τον προπονητή της, Σταύρο Μιχαλόπουλο.
tn team Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - 13:38

Το όμορφο φετινό ταξίδι της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο Roland Garros ολοκληρώθηκε σήμερα, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα από την Daria Saville.

Η Βαλεντίνη ηττήθηκε από τη Saville, άλλοτε Νο.20 παίκτρια στον κόσμο, με 6-1, 6-2 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Roland Garros στον 1ο γύρο.

Αυτό ήταν το ντεμπούτο της 25χρονης Ελληνίδας τενίστριας στο Roland Garros και η 2η συνολικά παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Θυμίζουμε πως ξεκίνησε την πορεία της πριν μια εβδομάδα από τα προκριματικά, όπου παρότι είχε μια δύσκολη περιπέτεια και πέρασε ολόκληρη τη νύχτα της Δευτέρας στο νοσοκομείο, κατάφερε την επόμενη να βγει στο γήπεδο, να κερδίσει και τελικά να πάρει τις 3 συνεχόμενες νίκες για να μπει στο κυρίως ταμπλό.

Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, με τη Saville να μπαίνει δυνατά σε αυτό και να προηγείται με 2-0. Το πάλεψε η Βαλεντίνη, που μείωσε σε 2-1, έχασε όμως ξανά το σερβίς της στο επόμενο game, στο οποίο έσβησε 3 break points και είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει το 2-2, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Αυστραλή παίκτρια έκανε το 3-1 και μετά απ' αυτό κέρδισε άλλα 3 games, για να φτάσει γρήγορα στο 6-1.

Στο 2ο σετ η Saville "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς της Βαλεντίνης, για να "ξεφύγει" με 5-1, ενώ δεν έχασε καμιά φορά το δικό της σερβίς. Η Βαλεντίνη δεν σταμάτησε να παλεύει, έσβησε ένα match point στο 1-5 και μείωσε σε 2-5, όμως στο επόμενο game η Saville ολοκλήρωσε την αποστολή της, έπειτα από 72 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros η Saville θα αντιμετωπίσει την Petra Kvitova, Νο.32 στο ταμπλό, που κέρδισε την Anna Bondar με 7-6 (0), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots