Στα προημιτελικά Fernandez και Trevisan (vids)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 29 Μαϊος 2022 - 15:14

H 19χρονη Leylah Fernandez, μετά την περσινή της πορεία μέχρι τον τελικό του US Open, προκρίθηκε σε ακόμα έναν προημιτελικό σε Grand Slam, στο Roland Garros. Εκεί θα βρεθεί και η Martina Trevisan, για 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια!

Μια ακόμα μεγάλη πορεία σε Grand Slam πραγματοποιεί η Leylah Fernandez, η οποία ήταν φιναλίστ τον περσινό Σεπτέμβριο στο US Open και σήμερα προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό της σε ένα major, στο Roland Garros.

Η 19χρονη Καναδή, η οποία είναι πολύ κοντά στην πρώτη της είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης (τώρα βρίσκεται στο Νο.18 του κόσμου), επικράτησε της Amanda Anisimova με 6-3, 4-6, 6-3, σε 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier.

Στο 1ο σετ η Fernandez "ξέφυγε" με 5-1, αλλά χρειάστηκε 9 games για να το κλείσει, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ για την Anisimova, που προηγήθηκε με 5-2, αλλά είδε την Fernandez να μειώνει σε 5-4. Μάλιστα είχε και 2 game points για το 5-5 η Καναδή, όμως η Αμερικανίδα έκανε το break και πήρε το σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Fernandez ήταν πίσω με 1-2, αλλά κέρδισε τα 3 επόμενα games και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της, μένοντας πολύ δυνατή στο σερβίς της και κάνοντας ένα ακόμα break στο 9ο game, για να "σφραγίσει" την πρόκριση.

Στα προημιτελικά του Roland Garros η Fernandez θα αντιμετωπίσει τη Martina Trevisan, που νωρίτερα πήρε τη νίκη σε ένα πολύ κλειστό ματς με την Aliaksandra Sasnovich, με 7-6 (10), 7-5.

Παρότι προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ η Ιταλίδα χρειάστηκε το tie-break για να το κατακτήσει και μάλιστα στο 5ο της set point, με 12-10. Στο 2ο σετ η Sasnovich είχε την ευκαιρία να επιστρέψει, αποκτώντας προβάδισμα με 5-3, όμως η Trevisan κέρδισε τα 4 επόμενα games και έβαλε τέλος στο ματς, έπειτα από 1 ώρα και 59 λεπτά.

Η Trevisan δεν έχει παίξει στον 3ο γύρο σε κανένα άλλο Grand Slam, όμως στο Roland Garros θα παίξει στα προημιτελικά για 2η φορά μέσα στα τελευταία 3 χρόνια. Θυμίζουμε πως είχε κάνει τη μεγάλη πορεία μέχρι τα προημιτελικά το 2020 και την Τρίτη θα έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στον πρώτο της major ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots