WTA
Ντόχα: Έμεινε εκτός και η Gauff! (vids)

 
Ντόχα: Έμεινε εκτός και η Gauff! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 18:22

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη, εκτός από την πρεμιέρα της στο πρώτο 1000άρι της χρονιάς έμιενε και το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, Coco Gauff.

H Gauff ηττήθηκε από την Katerina Siniakova με 6-2, 6-4, αποχαιρετώντας έτσι πολύ νωρίς την Ντόχα και το 1000άρι του Κατάρ, όπου έδωσε τον πρώτο της αγώνα μετά την Αυστραλία.

Η πρωταθλήτρια του US Open και ημιφιναλίστ του Australian Open, No.3 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.2 στο ταμπλό, είχε ένα κακό ξεκίνημα στο ματς και βρέθηκε πίσω με 1-4, χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει.

Στο 2ο σετ φαινόταν να αλλάζει την κατάσταση και προηγήθηκε με 4-0, ωστόσο έχασε 6 games στη σειρά από την πολύ σταθερή Siniakova, που και προχθές έκανε καλό παιχνίδι στην Ντόχα, κερδίζοντας την Donna Vekic στον 1ο γύρο.

H 27χρονη Τσέχα πέτυχε την 9η νίκη της απέναντι σε Top 10 παίκτρια, πρώτη από το 2022, όταν και πάλι είχε κερδίσει την Gauff για το Billie Jean King Cup. Απέναντι σε Top 3 παίκτρια ήταν η 2η μόλις νίκη της, μετά τη μεγάλη νίκη που είχε κάνει στο Roland Garros το 2019 επί της Naomi Osaka.

Στον 3ο γύρο του Qatar Open, η Siniakova θα αντιμετωπίσει την Danielle Collins, που συνεχίζει την πορεία της από τα προκριματικά. Σήμερα πέτυχε την 4η διαδοχική νίκη της η Αμερικανίδα, η οποία απέκλεισε την Marie Bouzkova με 6-4, 7-5.

Την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήρε και η Leylah Fernandez, η οποία έχασε με bagel το 1ο σετ από την Paula Badosa, στα δυο επόμενα σετ ωστόσο δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο η Ισπανίδα και έτσι η Fernandez επικράτησε με 0-6, 6-2, 6-3.

Επόμενη αντίπαλος για την Καναδή η φιναλίστ του Australian Open, Qinwen Zheng, που δυσκολεύτηκε απέναντι στη Magda Linette, στο 3ο σετ όμως "σφράγισε" τη νίκη με 6-2, 2-6, 6-3.

Τέλος, η Victoria Azarenka επικράτησε της Xinyu Wang με 7-6 (2), 6-2 και θα περιμένει μια εκ των Jelena Ostapenko και Anhelina Kalinina, ενώ η Ekaterina Alexndrova επιβλήθηκε της Erika Andreeva με 6-0, 3-6, 6-1 και θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Iga Swiatek.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots