Με νίκη ξεκίνησε στο RG η Γραμματικοπούλου

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 - 14:29

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα στο Roland Garros, χάνοντας μόλις 5 games από την Αυστριακή Sinja Kraus, Νο.151 στον κόσμο, για να κάνει το πρώτο βήμα για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό.

Η Γραμματικοπούλου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πριν 2 εβδομάδες είχε κατακτήσει και τον τίτλο στο 25άρι του Santa Margherita di Pula της Ιταλίας.

Σήμερα έκανε επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, για να κερδίσει την Αυστριακή Sinja Kraus, Νο.151 στην παγκόσμια κατάταξη, με το εμφατικό 6-4, 6-1.

Η Βαλεντίνη, η οποία ανέβηκε στο Νο.186 (από το Νο.221) σήμερα, προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ. Η 21χρονη Αυστριακή κατάφερε να την ισοφαρίσει στο 4-4 και ακολούθησε ένα πολύ κρίσιμο game, στο οποίο η πρωταθλήτριά μας κατόρθωσε να επιστρέψει από το 15-40, να σβήσει 4 break points συνολικά και να υπερασπιστεί τελικά το σερβίς της.

Πέρασε έτσι μπροστά με 5-4 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, αφού έβαλε σε δύσκολη θέση την αντίπαλό της και τελικά της έκανε το break στο 10ο game, για να κλείσει το 1ο σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τη Βαλεντίνη, που κυριάρχησε κατά κράτος στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 5-0 χάρη σε διαδοχικά break, αλλά και ένα σβησμένο break point από τη μεριά της στο 3ο game, και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη στο 7ο game για το 6-1, έπειτα από 71 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών του Roland Garros, η Βαλεντίνη θα παίξει με τη Γιαπωνέζα Nao Hibino, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.112 στον κόσμο, που κέρδισε τη Κορεάτισσα Na-Lae Han, Νο.170 στον κόσμο, με 4-6, 6-3, 6-1.

Θυμίζουμε πως πέρσι η Βαλεντίνη είχε πετύχει την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του παρισινού major μέσα από τα προκριματικά και αυτή την εβδομάδα διεκδικεί να το κάνει για 2η διαδοχική φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots