Roland Garros: Ολοκλήρωσε την πορεία της η Βαλεντίνη

 
Roland Garros: Ολοκλήρωσε την πορεία της η Βαλεντίνη
tn team Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 - 13:37

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο ταμπλό των προκριματικών του Roland Garros, γνωρίζοντας την ήττα από τη Nao Hibino στον 2ο γύρο.

Ήταν μια δύσκολη αποστολή για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Νο.186 στον κόσμο, που όμως δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο σημερινό ματς και γνώρισε την ήττα από την πολύ δυνατή Γιαπωνέζα παίκτρια, Νο.11 στο ταμπλό και Νο.112 στον κόσμο, με 6-1, 6-1.

H 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα μπορούσε να παίξει ένα διαφορετικό παιχνίδι, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. Η πρώτη ήρθε πολύ νωρίς, όταν είχε break point για να προηγηθεί με 2-0 στο 1ο σετ. Δεν το αξιοποίησε και η Hibino σοφάρισε σε 1-1, για να ξεκινήσει το σερί της από εκεί και κέρδισε 6 games στη σειρά, για να φτάσει στο 6-1.

Η Βαλεντίνη κέρδισε το 1ο game και στο 2ο σετ, με ένα break, αλλά η Hibinο πήρε αμέσως πίσω το break και έκανε το 1-1. Αφού επέστρεψε από το 15-30 κράτησε και το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 2-1, ενώ από το 30-15 επέστρεψε και στο σερβίς της Βαλεντίνης, για να κάνει νέο break και το 3-1.

Μετά απ' όλα αυτά δεν απέμεναν και πολλά ψυχικά αποθέματα στη Βαλεντίνη, για την οποία τίποτα δεν πήγαινε καλά. Χάνοντας για ακόμα μια φορά το προβάδισμα από το 30-15, υπέστη νέο break στο 6ο game, με το σκορ να γίνεται 5-1. Στο 7ο game η Γιαπωνέζα ήταν ξανά πίσω στο σερβίς της με 15-30 και τελικά το πήρε και αυτό για να διαμορφώσει το τελικό 6-1 και να κλείσει το ματς σε 52 μόλις λεπτά.

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Roland Garros, η Hibino θα αντιμετωπίσει την Ελβετίδα Ylena In-Albon, Νο.148 στον κόσμο και Νο.21 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots