Τσιτσιπάς: "Είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να πάμε σε 5ο σετ" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να πάμε σε 5ο σετ" (vid)
tn team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 17:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος να αποφύγει το 5ο σετ αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις που έκανε στον Alex Corretja μέσα από το Philippe Chatrier, μετά τη νίκη του επί του Jiri Vesely.

Ο Τσιτσιπάς είχε χρειαστεί 5 σετ για να κερδίσει τις πρεμιέρες του στο Roland Garros το 2020 και το 2022 και λίγο έλειψε να γίνει αυτό και φέτος, για 3η φορά στα 4 τελευταία χρόνια. Κατάφερε όμως να σβήσει 4 set points στο tie-break του 4ου σετ, τα 3 από αυτά συνεχόμενα, για να κερδίσει τελικά με 3-1 σετ τον Vesely.

"Δεν είναι και τόσο απολαυστικό όχι", απάντησε ο Τσιτσιπάς, όταν τον ρώτησε ο Alex Corretja αν απήλαυσε το ίδιο με το κοινό έναν αγώνα που κόντεψε να πάει σε 5ο σετ.

Και πρόσθεσε: "Είναι πολύ αγχωτικό, αλλά δεν έγινε αυτό σήμερα. Είπα στον εαυτό μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε 5ο σετ αυτό το ματς!"

Ο Στέφανος έδειξε και την πολύ καλή του συμπεριφορά, δίνοντας τα συγχαρητήρια στον αντίπαλό του και το παιχνίδι και την προσπάθειά του σήμερα: "Ο Jiri είναι εκπληκτικός παίκτης, νομίζω πως δεν ακούγεται αρκετά αυτό. Έχει κερδίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες και είναι ένας παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, το απέδειξε αυτό και σήμερα. Θέλω να τον συγχαρώ για την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε σήμερα. Μου έβαλε δύσκολα σήμερα και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα."

Για το τι έκανε την αλλαγή και πήρε αυτή τη νίκη, ο Στεφ είπε: "Απλά πήγαινε στην μπάλα, αυτό έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου. Ένιωσα πως υπήρξαν στιγμές που δεν πήγαινα στην μπάλα, περίμενα να έρθει εκείνη σε μένα, οπότε όταν πήρα το ρίσκο άλλαξε το παιχνίδι και τελικά κέρδισα τον αγώνα."

Τέλος, για το αν κάνει κάποια διαφορά για εκείνον που ξεκίνησε Κυριακή και όχι Δευτέρα τις υποχρεώσεις του στο Grand Slam του Παρισιού, απάντησε: "Δεν κάνει διαφορά, θα έχω περισσότερο καιρό να απολαύσω κόκκινο κρασί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots